Freixenet quadruplica el benefici brut fins als 12,3 MEUR

La companyia cavista millora els resultats a l’espera de l’oferta vinculant de compra per part de Henkell

Les bodegues de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia Les bodegues de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia

Freixenet ha tancat el darrer exercici fiscal amb uns guanys bruts de 12,3 milions d’euros, la qual cosa suposa gairebé multiplicar per quatre el benefici abans d’impostos respecte a l’any anterior, quan va assolir els 3,15 milions d’euros, tal com publica Expansión. A l’espera de materialitzar-se l’oferta vinculant de Henkell per comprar l’empresa cavista, el benefici net de Freixenet corresponent a l’exercici tancat l’abril del 2016 va arribar als 2,35 milions d’euros.

A més, l'empresa presidida per José Luis Bonet ha incrementat la facturació un 1,15%, amb un total de 535,1 milions d’euros en comparació als 529 milions d’euros de l’any anterior. D’aquesta xifra, 346,6 milions d’euros corresponen als ingressos generats per les filials de l’empresa catalana a Espanya, mentre que la resta procedeixen de bodegues a Mèxic, els Estats Units, Austràlia, Xile i França. El negoci internacional ha suposat el 79,6% de les vendes de Freixenet.

A l’espera de l’oferta de Henkell

La situació política catalana i les diferències existents entre les tres famílies que formen part de l’accionariat de la companyia cavista han frenat la compra de Freixenet per part de Henkell. Després de mesos de negociacions, Henkell s’ha assegurat ja el suport del 50,7% del capital, encara que tot dependrà de l’oferta vinculant que acabi presentant la filial de Dr. Oetker. La seva oferta rondaria els 500 milions d'euros, tot i que el preu final pot variar en funció de les auditories preventives de KPMG i Deloitte en les diferents bodegues de la companyia arreu del món.

Bonet no descarta traslladar la seu social

En aquesta situació, el president de Freixenet no descarta tornar a proposar al consell d’administració el trasllat de la seu social en cas que no s’aconsegueixi l’estabilitat necessària per poder desenvolupar la seva activitat amb normalitat a Catalunya. Així ho ha destacat Bonet aquest dimarts, qui també ha assegurat que les empreses que han sortit de Catalunya no tornaran fins que no tinguin la seguretat que ha tornat l’estabilitat a la comunitat autònoma.

El consell d’administració de la companyia cavista va decidir a finals d’octubre mantenir la seu social a Sant Sadurní d’Anoia després de l’aplicació del 155 i la convocatòria d’eleccions. 

 

Més informació
Freixenet es queda a Sant Sadurní
Freixenet vol vendre's a Henkell
Les famílies del cava brinden amb l’inversor internacional
Avui et destaquem
El més llegit