Els tirs empresarials de Pau Gasol fora de la pista

Gairebé un any després de la seva retirada, l’exbasquetbolista de Sant Boi de Llobregat ha focalitzat gran part de la seva activitat empresarial en firmes que vinculen esport i salut

Imatge de Pau Gasol amb la samarreta del FC Barcelona | FC Barcelona Imatge de Pau Gasol amb la samarreta del FC Barcelona | FC Barcelona

El passat 5 d’octubre, Pau Gasol va triar un saló del Gran Teatre del Liceu per posar fi a una trajectòria de 22 anys com a jugador de bàsquet professional. Després d’una última etapa al FC Barcelona i completar la seva cinquena participació en uns Jocs Olímpics, el pivot de Sant Boi de Llobregat anunciava el seu salt als despatxos.

Gairebé 365 dies després de l’esmentada roda de premsa, Gasol combina el seu dia dia entre l’activitat empresarial i l’àmbit del mentoratge o relacions institucionals d’organitzacions esportives. L’aportació més recent al món de l’empresa és l’entrada com inversor i assessor a Indya, una firma de nutrició esportiva amb seu a València. Segons Celebrity Net Worth, un portal nord-americà especialitzat en el càlcul de les fortunes de grans celebritats, Pau Gasol té un patrimoni d’uns 60 milions d’euros.

Ara bé, les primeres inversions importants de Pau Gasol apareixen a principis de la dècada dels 2000, concretament en el sector immobiliari. Aquesta etapa coincideix amb el fitxatge de l’esportista català pels Memphis Grizzlies de l’NBA. Durant la seva trajectòria a la considerada millor lliga del món (Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Portland Trail Blazers i Milwaukee Bucks), l’exjugador de bàsquet ha acumulat un salari de 200 milions d’euros. 

Futur 16 és el nom de la societat, administrada pel seu pare Agustí Gasol, on s’agrupen terrenys i habitatges situats a Barcelona, Guadalajara i Girona, entre altres territoris. A finals de l’any 2020, els actius de l’empresa tenien un valor de 3,8 milions d’euros

Amb el pas dels anys, Gasol també ha dedicat molts esforços al món de la restauració. Junt amb Rafa Nadal i Abel Matutes Prats (fill de l’exministre del Partit Popular durant l’etapa de José María Aznar al capdavant del Gobierno), el del Baix Llobregat és soci de Tatel, una cadena de restaurants amb establiments a Madrid, Eivissa, Londres i Los Angeles. 

A la part final de la seva carrera, Pau Gasol s’ha anat implicant en diferents iniciatives d’empreses emergents que vinculen esport i salut. Actualment forma part, com a inversor de les següents iniciatives: Overtime Sports (agència de màrqueting i continguts de l’esport), BetterUp (plataforma de coaching), Therabody (empresa tecnològica aplicada al benestar), Sports Innovation Lab (anàlisi de dades), WNBA (NBA femenina), Oura (anells intel·ligents per la pràctica d’activitat física) i Draftea (aplicació pels aficionats d’esports dels Estats Units). També té vincles amb empreses com Mediapro, Banco Popular o Colvin. 

Fundació Gasol, epicentre de l’acció institucional

En paral·lel als negocis, Pau Gasol és un reconegut ambaixador de marca i d’organitzacions no governamentals. L’any 2013, junt amb el seu germà Marc, el jugador català va activar la Gasol Foundation (amb seu a Sant Boi) per lluitar contra l’obesitat infantil. A la vegada també exerceix d’ambaixador d’UNICEF. 

Com a complement a la tasca a les dues institucions, el gran dels Gasol és ambaixador de la Fundació del FC Barcelona i vicepresident del Bàsquet Girona (propietat de Marc Gasol). Des de la seva retirada, Gasol, que ha fixat la seva residència a San Francisco (Estats Units) no ha ocultat el seu desig per ocupar un càrrec directiu en un equip de l’NBA i optar a ser un membre destacat del Comitè Olímpic Internacional

Més informació
La millor cistella (i la més amarga) de Pau Gasol
Pau Gasol, un 'all-star' de la gastronomia
Esport i tecnologia, parella guanyadora
Avui et destaquem
El més llegit