Haddock, un salvavides per a la restauració

Un programari intuitiu per a facilitar les gestions de bars i restaurants

Pol Rosell, Carlos Marchal i Arnau Navarro, fundadors de Haddock | Cedida Pol Rosell, Carlos Marchal i Arnau Navarro, fundadors de Haddock | Cedida

El sector de la restauració és el que més ha patit durant l’època de pandèmia, i sent sincers, encara s’està intentant recuperar. Tot i això, no tots els problemes que tenen els restaurants van lligats a aquesta mala etapa sinó que també ha demostrat que hi ha processos molt envellits que necessiten una nova capa de pintura, ja que la frase “el client sempre va per davant” moltes vegades perd el sentit quan els restauradors i propietaris han de gestionar nòmines, comandes, costos i ingressos al mateix temps que cuiden i donen suport als seus clients. “Haddock és una startup amb l’objectiu d’alleugerir la gestió dels restaurants perquè tinguin més temps per centrar-se en el client”, reconeix Pol Rosell, cofundador de la companyia. 

Aquesta idea innovadora d’automatitzar molts processos dels restaurants neix de la mà de tres socis i cofundadors, Rosell, Arnau Navarro i Carlos Marchal, tres experimentats en el món de la restauració que havien viscut les gestions des de dins i podien aïllar aquells problemes que realment preocupaven als propietaris de bars i restaurants: “Al final és una feina molt farragosa, molts dels propietaris acaben pagant un gestor extern per falta de temps”, explica Navarro. El programari dissenyat per Haddock utilitza les dades a temps real i les puja a un servidor perquè el propietari tingui el control complet de totes les gestions administratives i de finances del local: “Simplement es pugen fotos a l’aplicació d’allò que vols guardar i el nostre programari transmet totes les dades al servidor central”, explica el cofundador de la companyia.

Navarro: “Nosaltres adaptem els preus en funció del volum de documents administratius que tenen els nostres usuaris”

Des que van començar a plantejar aquest projecte ja tenen un equip d’una dotzena de treballadors i col·laboren amb uns 300 restaurants a tot l’Estat, unes xifres que demostres que el seu programari és útil i realment agilitza la feina dels seus usuaris: “Ja no es fan factures i pràcticament no es fa res a mà, nosaltres ho podem controlar tot i els nostres serveis acaben substituint la feina que haurien de fer els treballadors del local o el mateix propietari”, explica Rosell. A més, Haddock és una eina de pagament de subscripció per ús i, per tant, els restaurants contracten aquells paquets que realment els hi interessen o faran servir: “Nosaltres adaptem els preus en funció del volum de documents administratius que tenen els nostres usuaris”, recorda Navarro.

Públic heterogeni

“Qualsevol restaurant és benvingut”, somriu Rosell; i amb aquesta declaració d’intencions Haddock no posa límits al seu públic, ja que segons expliquen els mateixos fundadors “tots els restaurants tenen aquests problemes i tots necessiten automatitzar processos”. De moment, la seva tecnologia està pensada per ajudar a propietaris amb tres o quatre locals, “podríem dir que aquest és el nostre públic objectiu, però no ens tanquem portes a res”, afirma Rosell.

Rosell: "Volem dissenyar un producte bo i per tant ens volem focalitzar en aquest sector”

Des que van començar a treballar també han vist com grans cadenes de restaurants s’interessen pel seu producte, a causa de la novetat que comporta, ja que hi ha molts programaris de gestió, però ells són pràcticament els únics especialitzats en restauració: “Veiem la tendència creixent i volem ampliar la nostra tecnologia per a poder acollir restaurants més grans. Tot i això, tampoc ens volem oblidar d’ajudar als més petits”, adverteix el cofundador de Haddock.

La restauració com a únic terreny de joc

Tot i que els programaris i l'automatització de processos és una oportunitat de mercat i quelcom valuós per a moltes empreses, des de Haddock volen mantenir els seus objectius dins l'àmbit de la restauració, ja que segons les seves conclusions són pràcticament dels únics programaris especialitzats en un sol sector: "El final volem dissenyar un producte bo i per tant ens volem focalitzar en aquest sector", explica Rosell. A més, també afirmen que és una cursa a contrarellotge, ja que encara que no hi hagi molta competència és un sector que està creixent de manera exponencial i per tant "han de tenir una base sòlida de clients".

Un restaurant o bar sense cooperació entre el personal per a mantenir-lo flotant pot acabar per tancar, com qualsevol altre negoci. Des de Haddock -nom que prové de cert capità de vaixell conegut- tenen clar que la millor manera de tenir èxit és "remant tots junts" i la seva companyia aspira a convertir-se en aquesta part essencial, però externa que tot local del sector necessita.

Més informació
Holded, un ajudant sexy per a les gestions empresarials
Estetical Success, la recepció externa dels centres estètics
Avui et destaquem
El més llegit