Manel Sort completa el nivell de King

Bubble Witch Saga 2 arriba al mercat amb el segell de l'estudi que dirigeix Sort a Barcelona

L'estiu del 2012 l'empresa líder en videojocs casuals multiplataforma, King, va obrir un estudi a Barcelona. L'aposta dels creadors del fenomen Candy Crush Saga per dirigir-lo va ser Manel Sort (Tàrrega, 1978). Va començar sol, i després d'una gran campanya ràpidament tenia 2.000 aspirants.

"La primera setmana vam concertar 80 entrevistes", explica a VIAempresa. D'aquestes en va sortir un primer equip on "tots eren recruiters. El boca-orella i la xarxa de contactes ha estat el nostre millor procés de selecció".

Actualment ja compta amb un equip de 250 persones que contribueixen a posicionar Barcelona dins del mapa de la indústria dels videojocs. Sort té clar que és senzill reclutar talent a la capital catalana. "Si li ofereixes a algú de Singapur que vingui a Barcelona, no s'ho pensa", sentencia.

Delegació de referència
Després de dos anys, la delegació de Barcelona s'ha convertit en un referent dins l'empresa, sent l'única ciutat, juntament amb Londres, que compta amb dos centres. D'aquesta delegació ha nascut la darrera aposta de King, el Bubble Witch Saga 2.

Sort ha liderat la seqüela d'aquest exitós joc, "adaptant-lo a la plataforma mòbil i millorant-ne la jugabilitat i l'estètica", assegura. Altres jocs d'èxit com Paper Pear o Diamond Digger, també compten amb el segell de la factoria a Barcelona.

Jugador experimentat
Sort, màster en Ciències amb especialització de programació de jocs online a la Universitat de Westminster, és un autèntic expert del sector, amb 15 anys d'experiència. Ja a l'any 1999 va ser programador a Dinamic Multimedia, treballant en una de les sagues més mítiques pels amants de l'esport rei: el PC Futbol.

Entre 2000 i 2005 va treballar al Regne Unit a Codemasters, Asylum Entertainment i a Team17, exercint tasques de lideratge en la programació de diversos jocs per a múltiples plataformes com Play Station, Nintendo 64 o Xbox.

Al tornar a Barcelona va aconseguir remuntar el negoci a Microjocs, que va ser comprada per Digital Chocolate. Ja sota el paraigua d'aquesta empresa, Sort va començar a desenvolupar jocs per a Iphone i, posteriorment, es va orientar cap als Social Games.

Èxits com el Millionaire City o el Galaxy Life van ser un bon toc d'atenció per als responsables de King, que el 2012 li van donar les claus de la seva nova casa a la capital catalana. Sort considera el seu estil de lideratge "democràtic, que és el que funciona amb equips de molt talent". I afegeix sense dubtar, "m'importa molt la gent, arribar a la feina i veure que la gent està feliç. Per això fa falta benestar, un lideratge de qualitat a tots els nivells i resultats".

Viatge sense final
Aquest amant de la programació intenta trobar temps per altres passions com el submarinisme, el dibuix o viatjar. Precisament el viatge de King no sembla tenir data per acabar. "Tenim un model que pot ser per tota la vida. Fins que la gent no se'n cansi, Candy Crush no tindrà un final", argumenta orgullós. Tots aquells que es barallin amb el nivell 421 o 440, poden agafar-s'ho amb calma.

Avui et destaquem
El més llegit