Organ, la immobiliària que ven confiança

L’agència de Sant Cugat del Vallès incorpora el servei de consultoria d’inversions per tancar el cercle de l’habitatge amb creació i administració de comunitats

Organ va néixer el 1967 amb la vocació de ser una immobiliària que ven confiança | Cedida Organ va néixer el 1967 amb la vocació de ser una immobiliària que ven confiança | Cedida

Sant Cugat podria ser un barri de Barcelona i Collserola un parc com el Hyde Park de Londres en només 20 anys . Aquesta és la visió de la immobiliària Organ, una empresa familiar que en els seus 50 anys ha vist canviar totalment el paisatge urbà i la salut de l’economia i hi ha fet front amb una premissa clara: oferir valor afegit i confiança. Un servei que no se centra només a vendre o llogar, sinó a ajudar el sector a mantenir la seva vitalitat.

La companyia es va fundar el 1967 amb una agrupació de promotors i constructors que volien crear una agència més gran. Javier Pérez del Pulgar Roig va adquirir gairebé la totalitat de les participacions cap als anys 80 quan trontollava i va reconvertir el negoci encarant-lo únicament cap als serveis: venda, lloguer i administració de finques.

Pérez del Pulgar: “El meu pare sabia que la part enfocada a serveis de gestió era la que havia d’assegurar la supervivència de l’empresa"

Aquest negoci és el que va heretar el 2016 el seu fill, Javier Pérez del Pulgar Clavell, amb els seus escassos 20 anys i amb la mort del seu pare, però amb l’experiència d’haver viscut l’entrellat del negoci a casa des de ben petit. Segurament per això té clar que vol portar una línia “continuista però innovadora”. “Durant 50 anys ha funcionat, s’ha de mantenir, tot i que tenim vocació de créixer i apostem ara també per aportar valor i vendre coneixement i confiança”, afegeix.

Més que compravenda de pisos i cases

Si entre els 80 i 90 fer la venda d’habitatges era una aposta segura, ara s’ha convertit en un repte. O almenys ho és que un negoci basi el gruix dels seus ingressos en això. “El meu pare sabia que la part comercial era molt fluctuant i la més enfocada a serveis de gestió era la que havia d’assegurar la supervivència de l’empresa quan va agafar la companyia, per això va enfocar-se cap a la gestió de comunitats”, explica Pérez del Pulgar.

Avui dia el 60% de la seva facturació d'Organ prové de l’Administració, mentre que la resta és el resultat de la feina més comercial. La tendència dels dos últims anys, explica, mostra un increment en les vendes –“fruit de la sortida de la crisi que ha afectat durament els últims temps”- i la previsió és que tot torni a equilibrar-se. “El que no deixa de ser el nostre objectiu”, apunta, “tenir un portafolis diversificat assegura la supervivència a llarg termini”.

javier perez del pulgar organ

Javier Pérez del Pulgar Clavell, director general d'Organ i segona generació de l'empresa familiar | Artur Ribera

Amb un increment del volum de negoci del 15% anual, s’han marcat com a objectiu arribar als 2,5 milions d'euros en dos anys. I dels 25 treballadors, a un equip més gran. Uns resultats assolibles amb la incorporació d’uns nous serveis d’assessoria jurídica i la consultoria d’inversions fa dos anys.

Aquest segon ha de ser el puntal del camí a seguir en els pròxims anys. Està liderat per Jordi Monserrat, director d’inversions i expansió i mà dreta del pare de Pérez del Pulgar, qui remarca la importància de tancar el cercle: “De forma esporàdica havíem anat fent promoció i vam decidir fer-ne des d’aquí. No som promotors ni constructors, busquem oferir solucions a les necessitats d’inversió dels clients que tenen capital i no volen anar a fons d’inversió”. Una tasca que inclou des de vendre solars de clients, demanar llicències de plans urbanístics o cobrir la part més tècnica i arquitectònica, fins a gestionar posteriorment les finques.

Pérez del Pulgar: “Aprofitem les noves tecnologies per rebre informació i traduir-ho en una comunicació constant"

Tot plegat els ha de permetre sortir de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Bellaterra –on ja treballen amb la part comercial- i guanyar nom a Catalunya. De fet, Sabadell seria la seva primera destinació, ja tenen alguns estudis entre mans, i veuen Girona com un objectiu assolible a finals d’aquest any o principis del següent.

Una tecnologia que ningú més té

Òrgan es diferencia també per gestionar les finques a través de la tecnologia. Usen aparells que mesuren els consums d’aigua de les comunitats per detectar excessos o que monitoren els serveis de vigilància per saber en cada moment en són els vigilants. “Aprofitem les noves tecnologies per rebre informació i traduir-ho en una comunicació constant i completa amb el client”, resumeix el director general.

El pròxim pas podria ser pagar els rebuts de la comunitat des del web i afegir-ho com un mitjà de pagament més. Una innovació més per a un sector que, com recorda, “ha estat molt tradicional i s’ha de modernitzar”.

Una competència fluctuant

Igual que el mercat immobiliari ha canviat en funció de l’economia, ho ha fet el nombre d’agències. Monserrat, que va entrar a Òrgan amb Pérez del Pulgar Roig, ha vist com han sortit altres empreses del que ells anomenaven l’”escola Òrgan”: “D’entre els socis van sorgir les primeres immobiliàries, quan nosaltres ho vam agafar va ser quan vam parar la sagnia”.

Però amb el temps han vist com alguns d’aquests que havien estat fundadors anaven desapareixent, mentre altres creaven noves agències. “Les crisis han fet que només resisteixin les que, a més, són administradors de finques i tenen una base sobre la qual sostenir-se”, comenta el director d’inversions i expansió, tot recordant que en aquest àmbit ells són capaços d’oferir un valor afegit en forma de confiança, trajectòria i, a més a més, tecnologia.

Més informació
Barcelona repetirà un nou any rècord d'inversió immobiliària
Llogar ja és tan car com durant la bombolla immobiliària
Don Piso, tres dècades buscant casa
Avui et destaquem
El més llegit