Roqueta Origen preveu facturar 18 milions d'euros aquest 2017 recolzant-se en Europa

El celler exporta el 46% de la seva producció i vol incrementar el seu pes a Mèxic

El president de Roqueta Origen, Valentí Roqueta El president de Roqueta Origen, Valentí Roqueta

El grup cellerer familiar Roqueta Origen preveu tancar aquest 2017 amb una facturació entorn dels 18 milions d'euros, en línia amb els últims exercicis, afermant-se a Europa però també sumant noves destinacions.

En una trobada amb premsa, el director general de Roqueta Origen, Ramon Roqueta, ha explicat que la producció aconseguirà els set milions d'ampolles, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat.

Roqueta Origen exporta el 46% de la seva producció i els seus mercats principals són europeus, amb països al capdavant com Suïssa, Holanda, Alemanya i el Regne Unit, però fora del Vell Continent també està començant a augmentar el seu pes Mèxic.

Roqueta Origen assolirà els set milions d'ampolles de les quals exporta el 46%

A curt termini, Roqueta ha explicat que el grup també preveu sumar nous mercats als 50 en els quals ja és present i té el focus posat al Paraguai: "Preveiem obrir un parell o tres de mercats, però amb volums d'exportació anecdòtics".

El principal mercat per Roqueta Origen continua sent el mercat català, i quan ha estat preguntat per si ha notat boicot -el grup també cobreix la zona centre d'Espanya i el corredor Mediterrani- pel procés polític a Catalunya, ho ha negat: "No hem notat res".

La història de Roqueta Origen es remunta al 1199, data de la masia familiar situada a la localitat catalana d'Avinyó on els avantpassats de la família Roqueta van començar a treballar la vinya.

El grup cellerer està integrat per quatre cellers: Abadal (Do Pla de Bages), Lafou Celler (Do Terra Alta), Crin Roja (Vi de la Terra de Castella) i Ramon Roqueta (Do Catalunya), la marca més exportada de les quatre i la que factura més.

Abadal Mandó

Roqueta Origen, que compta amb al voltant de 120 hectàrees pròpies i una plantilla de 70 persones, ha presentat l'Abadal Mandó, un vi negre fruit de la continuació del treball de recerca i recuperació de varietats autòctones del Bages que el celler Abadal lidera des dels seus orígens i que va iniciar amb la varietat Picapoll.

Roqueta ha explicat que Abadal va iniciar la recuperació de la varietat Mandó fa 15 anys, a partir d'unes vinyes velles localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort (Barcelona): "El Bages era la comarca vitivinícola més important de Catalunya al segle XIX, i volem recuperar les varietats que ho van fer possible", ha afirmat el president de Roqueta Origen, Valentí Roqueta.

L'empresa ha recuperat la varietat Picapoll per produir l'Abadal Mandó i espera produir-ne 6.000 ampolles l'any vinent

L'Abadal Mandó 2015 ha sortit ja al mercat a un preu de 14 euros i a causa que només s'ha realitzat una producció d'unes 3.500 ampolles la seva venda s'ha concentrat en botigues especialitzades de la província de Barcelona i algun restaurant emblemàtic, com el Celler de Can Roca, segons Valentí Roqueta.

Per a l'exercici 2018 es preveu que la producció s'elevi a unes 6.000 ampolles, iniciar l'exportació d'aquest vi en un parell d'anys i a mig termini aconseguir una producció d'entre 30.000 i 35.000 ampolles.

Més informació
Un celler 100% sostenible energèticament
Codorniu s'endú la seu social a La Rioja
Casa Ametller s'apunta als 'flagship store'
Avui et destaquem
El més llegit