Un nou model per fer viable el sector cunícola
El grup Cunicarn innova per multiplicar la productivitat de les granges de conills
El nou espai, amb una superfície de 1.500 metres quadrats, vol ser la "granja del segle XXI" i esdevenir un referent dins un sector minvat per l'envelliment de les explotacions, la baixa productivitat així com per un descens del consum. Per això, el director general de Cunicarn, Ramon Calbet, ha llençat una crida als productors de conills a sumar-se al projecte, el que suposa una inversió mitjana d'uns 103.000 euros per adaptar una granja ja existent a aquest sistema. Permet, segons Calbet, reduir "significativament els costos" i, a la vegada, augmentar la producció anual d'una explotació en un 46%. Així, permet passar dels 11'50 quilos per conilla inseminada als 16,86 quilos.
El projecte 18.86 ha estat desenvolupat per Cunicarn amb la col·laboració de l'IRTA i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, té com a objectiu garantir la viabilitat econòmica, social i mediambiental del sector cunícola català. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, destaca que a partir de la col·laboració público-privada es pugui reeixir un sector amenaçat com el cunícola. Pelegrí ha posat aquesta proposta com a exemple de l'agricultura i ramaderia del coneixement, ja que a partir de la innovació i l'aportació de talent i de coneixement es poden generar noves oportunitats per fer front a la crisi.