Ikoya Izakaya; Sagardi s'alia amb Hideki Matsuhisa per obrir el seu primer japonès

La nova taverna enfront del Mercat de Santa Caterina és la primera inclusió del grup d'Iñaki López de Viñaspre en la cuina nipona

Hideki Matshuhisha e Iñaki López de Viñaspre Hideki Matshuhisha e Iñaki López de Viñaspre

Ikoya és una taverna japonesa (izakaya) davant el Mercat de Santa Caterina i està cridada a ser una de les obertures sonades del nou any que acabem d'estrenar. Hideki Matsuhisa (Koy Shunka, Shunka i Majilde) i el cuiner basc Iñaki López de Viñaspre (Grup Sagardi, amb una desena d'establiments a Barcelona i d'altres repartits pel món) són amics des de fa anys i tenen una manera molt similar d'entendre la gastronomia i el producte. Ho posen de manifest en aquest nou projecte empresarial compartit pel qual han esperat el moment idoni.

Salvar els més de 13.000 quilòmetres que separen Tòquio de Bilbao hagués estat molt més difícil, i no és que Barcelona quedi en el mig, però ja estaven els dos per aquí. "Ikoya és el regal que em faig a mi i a Barcelona, després de tots aquests anys cuinant junts. Jo li he ensenyat la netedat de la tècnica japonesa i ella m'ha obsequiat amb la bullícia i esplendor dels seus mercats, on he desenvolupat un coneixement precís dels productes mediterranis", explica el xef japonès amb una estrella Michelin que ha posat al capdavant de la cuina a Jaime del Río (autor de l'última obertura de Grup Sagardi a Madrid: Cadaqués). I afegeix: "la ciutat mereixia una izakaya com les que sempre he freqüentat a Tòquio".

Matsuhisa: "Barcelona mereixia una izakaya com les que sempre he freqüentat a Tòquio"

A l'espai reina el "desordre simpàtic", explica el xef. "És aquesta alegria pròpia de la ciutat que anys enrere va entendrir la meva rigidesa japonesa, donant a la meva gastronomia just el que necessitava per brillar. Una barra per gaudir i compartir, entre la gresca, el fum i el sake. Així, la meva cuina més seriosa presa un caràcter molt més informal i divertit".

En aquesta cuina vista que abans va albergar l'Orio –ara l'espai s'ha transformat amb fustes nobles, ferro i teles de la mà del dissenyador Txema Retana—, Ikoya Izakaya conjuga una carta amb un màxim comú denominador que competeix a la cuina japonesa i a la basca, un producte impecable i impecablement treballat perquè no deixi de ser-ho: de la sempre excitant carn de wagyu, al contundent txuletón. De la graella, al sashimi; de les kokotxas, al ramen. Després d'ella es cuinen plats com el sunomono de verdures, el mollet amb calçots o el tonkotsu miso ramen. També, les ostres a la brasa, el karaage de pollastre, el llenguado amb pèsols i tòfona, la kokotxa o el wagyu japonès amb sukiyaki. Sintonia, companyonia i molt d'amor pel producte sota l'estricta netedat tècnica.

Els sakes s'oficien darrere d'una barra que ens dóna la benvinguda a l'espai, amb més de 50 referències de la beguda nacional japonesa. Un lloc fet per al gaudi que traspassa novament fronteres i aconseguint una expansió internacional que explica ja amb 14 marques i més de 30 establiments (d'Espanya, a Porto, Londres, Amsterdam o Buenos Aires). Com el seu propi lema indica: "Txapela buruan, ibili munduan", o el que és el mateix, "amb la Txapela al cap ens movem pel món".

 

Ikoya

Adreça: Av. de Francesc Cambó, 23, 08003 Barcelona

Horari: De dilluns a diumenge, de 13:00h a 00:00h

Tiquet mitjà: 50 euros

 

Més informació
Le Grand Café Rouge, lloa a la cuina francesa als baixos d'un gratacel de luxe
Aürt, d'Artur Martínez: un vestíbul dona per molt
Quatre menús gastronòmics d'hotel per celebrar el Nadal
Avui et destaquem
El més llegit