Circular, el nou emmagatzematge 'hipervinclat'

La startup ofereix un sistema senzill per emmagatzemar i gestionar enllaços web

Circular permet gestionar i emmagatzemar enllaços | iStock Circular permet gestionar i emmagatzemar enllaços | iStock

Ja sigui per fer un treball de la universitat, per crear un projecte, per fer un reportatge o organitzar unes vacances tots ens hem trobat tenint obertes 30 pàgines en el navegador i negant-nos a tancar-ne cap perquè no volem perdre cap pestanya. "Podem arribar a extrems absurds de posar en joc els nostres ordinadors de milers d'euros per no perdre uns quants enllaços", assenyala Alejandro de Francisco, qui, juntament amb Carlos Moret, ha fundat Circular. És una startup amb seu a Barcelona Activa que ha desenvolupat una eina visual, còmoda i accessible per emmagatzemar i organitzar els enllaços amb què treballem.

Hi ha vegades que se'ns encén una llumeta al cap, ens sorprèn la inspiració i abans que ens n'adonem ja tenim una idea establerta al cap de la qual no ens podem deslliurar. És el que li va passar a Carlos Moret quan l'1 de gener va trucar al que seria el seu futur soci per exposar-li Circular. Els dos es van posar a treballar immediatament, tant, que el 7 de gener van presentar el seu projecte al programa de preincubació de Barcelona Activa i van ser seleccionats per l'entitat. "Justament són aquestes idees senzilles les que crec que poden tenir més èxit", assegura Alejandro de Francisco.

Els dos fundadors es van conèixer estudiant a Elisava i la seva experiència quan organitzaven projectes pel màster que cursaven va ser el que els va inspirar per crear Circular. "Quan estàvem dissenyant un projecte vèiem que teníem una gran quantitat d'enllaços que necessitàvem però que no eren còmodes de gestionar", recorda. Ni documents amb els enllaços, ni l'eina de deixar-los en preferits al navegador els era útil, per això han volgut incorporar a la seva plataforma allò que han trobat a faltar treballant.

De Francisco assegura que "justament són aquestes idees senzilles les que crec que poden tenir més èxit"

Visual, ràpid i accessible

Circular permet a l'usuari emmagatzemar els seus enllaços d'interès de forma visual, ja que quan cerques l'enllaç que necessites, la plataforma et guarda una imatge de la web. "D'aquesta manera pots organitzar el que necessites per treballar de forma accessible i ràpida", remarca l'emprenedor.

Més info: Barcelona Activa, 6 projectes internacionals de 17 països europeus el 2019

De Francisco reconeix que al principi pensaven que aquesta eina seria d'especial interès per al sector del disseny, però han anat veient que són moltes les professions a les quals una nova manera de gestionar el contingut online els és molt beneficiós.

Ràpidament es van adonar d'això i van voler construir la seva eina a través del feedback que els donaven els seus usuaris. Com que aquesta també és el seu Treball de Fi de Màster tenint un pont perfecte entre el món acadèmic i el dels negocis per posar la seva idea en contacte amb el major número de persones possibles.

Tot plegat pensaven fer-ho de forma presencial, organitzant trobades, però la pandèmia els ha truncat aquest projecte. Malgrat aquest petit sot en el camí el cofundador reconeix que "mai havia treballat tant com durant la quarantena". El feedback telemàtic els ha servit tant com el presencial i els ha permès plantejar-se com encarar el futur.

Més formats, més funcional

Des del mes d'abril, Circular té els seus primers usuaris. Actualment, la plataforma està en fase de prova i ja ha atret més de 150 persones. De l'experiència dels seus primers usuaris i les necessitats que aquests els expressen estan acabant de polir el seu producte per al llançament final.

El fundador explica que "volem que es puguin compartir tota mena de documents, que s'organitzin de forma fàcil i visual per a cada projecte"

Per ara estan estudiant quin serà el sistema de monetització i com fer-lo més visual. "Estem mirant d'adoptar un model de prèmium, com per exemple Dropboox", il·lustra De Francisco. El que tenen molt clar és que volen seguir ampliant les possibilitats de Circular.

"Volem que es puguin compartir tota mena de documents, que s'organitzin de forma fàcil i visual per a cada projecte", explica el cofundador. Volen maximitzar tot el que puguin el que ells veuen com una idea simple i eficaç que no es van poder treure del cap.

Més informació
Barcelona Activa ofereix formació contra l’atur juvenil
Avui et destaquem
El més llegit