La hackató més gran del món aterra a Barcelona i Madrid

30.000 professionals participaran a Space Apps per resoldre els 23 reptes plantejats per científics i enginyers de la NASA

La jornada tindrà lloc per primera vegada a Barcelona a la seu de Mobile World Capital | Cedida La jornada tindrà lloc per primera vegada a Barcelona a la seu de Mobile World Capital | Cedida

NASA International Space Challenge (Space Apps), la hackató més gran del món, celebra una nova edició el primer cap de setmana d'octubre i ho farà de manera simultània a diferents països. La hackató, que reuneix més de 30.000 estudiants i professionals tecnològics disposats a cercar solucions creatives a problemes reals que plantegen els seus científics i enginyers, aterra per primera vegada a Barcelona i convertirà les seus de Mobile World Capital (MWCapital), a Barcelona, ​​i La Nave, a Madrid, en espais de creació i desenvolupament per a més de 200 participants.

 Com sobreviure a Mart amb tres impressores 3D, l'exploració de Venus o els nous usos de la intel·ligència artificial són alguns dels reptes pels quals la NASA busca solucions creatives. En aquest cas, i sota el nom de Make Space, la NASA prepara la novena edició de l'Space Apps recordant que sempre hi ha lloc per a un més i que qualsevol participant amb mentalitat creativa és benvingut a la hackató.

Els reptes plantejats per la NASA per a aquesta edició, juntament amb altres agències espacials, giren al voltant del processament d'imatges que recullen telescopis com el James Webb, acabat de llançar a l'espai; a trobar solucions que permetin lluitar contra el canvi climàtic; al disseny d'un mapa lunar; o al d'un suport tecnològic que pugui processar les imatges en brut de JunoCam, la càmera instal·lada a la sonda Juno que gira al voltant de Júpiter i que va permetre transmetre les primeres imatges detallades del planeta. Per resoldre aquests reptes, els participants del Challenge tindran accés a les eines i networking de la pròpia agència espacial.

Segons Jordi Arrufí, director de l'àrea de Talent Digital de MWCapital, subratlla que “la celebració d'aquest esdeveniment a les nostres instal·lacions és una gran notícia tant per a la ciutat de Barcelona com per a tot el país. Aquesta jornada ens permet continuar amb la nostra tasca d'ajudar a connectar el talent digital amb l'ecosistema científic i emprenedor”.

Els guanyadors seran escollits per un jurat d’especialistes en les matèries relacionades amb els reptes proposats. Els tres projectes guanyadors de cada ciutat competiran en l’àmbit internacional amb els guanyadors de la resta del món. Els guanyadors de la competició internacional tindran l'oportunitat de viatjar al Kennedy Space Center, a Cabo Cañaveral (EUA), per exposar les seves idees davant els experts de la NASA. A més, per primera vegada, l'organització premiarà amb 1.000 euros els millors projectes de totes dues ciutats i amb 500 euros els que quedin en segon i tercer lloc. Als premis en metàl·lic cal afegir-hi els 2.000 euros en bons divisibles que obtindran els guanyadors dels equips gràcies a la col·laboració d'Iberia en aquesta iniciativa.
 

Més informació
La NASA s'endú tecnologia catalana a Mart
El Mobile es queda a Barcelona fins al 2030
El MWC rubrica la seva voluntat de permanència a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit