La grandària d'Apple

La tecnològica presenta a Cupertino el seu iPhone Xs amb versió Max de 6,5 polzades, juntament amb l'iPhone Xr

 Cook, durant la presentació | EP Cook, durant la presentació | EP

Revisant els articles dels darrers anys on aquí mateix, a VIAempresa hem anat explicant les novetats d’Apple m’he adonat que molts d’ells comencen parlant de la gran expectació que es genera cada cop que Apple convoca una de les seves famoses “Keynotes”.

Una expectació que sovint traspassa la barrera de la premsa especialitzada fins arribar a la convencional. I és que els seus dispositius, iPhones, Macs, iPads o rellotges s’han convertit en eines imprescindibles en el dia a dia d’una gran majoria de persones.

Així doncs, tant si ahir vau seguir-la en directe com si no, a VIAempresa l’hem vista i repassada per destriar-ne allò més destacat, d’entre els centerars de “stunning, amazing, incredible o life changing” que s’hi van dir.

La introducció

Els primers segons de la keynote van ser, sorprenentment, diferents a la resta d’anys. No patiu, Tim Cook va sortir a l’escenari a parlar de com ha evolucionat Apple des dels seus orígens –l’Apple II, el Mac...– fins a l’actual xarxa d’Apple Stores que reben més de 500 milions de visitants l’any.

Abans de fer-ho, però, una mini-pel·licula amb la música de “Missió Impossible” divertia els assistents mostrant com una noia passava tota mena de tràngols per arribar, des de l’exterior del nou Apple Campus fins a la sala de presentacions amb una maleta platejada que se suposava contenia els nous productes d’Apple... I com que hem vingut a fer spoilers, al final la preuada maleta només conté el comandament a distància per passar les diapositives de la presentació:

Apple Watch

El primer producte a saltar a escena va ser l’Apple Watch. Un any més, Tim Cook s’ha encarregar de recordar-nos que no es tracta només del rellotge intel·ligent més venut del món, sinó del rellotge –així, a seques–, més venut del món. Quasi res...

El nou Watch disposa d’una pantalla més gran –passant dels 38mm i 42mm actuals a 40mm i 44mm– que arriba pràcticament als extrems, és més fi i lleuger i diposa d’una sèrie de millores importants en l’àmbit de la salut i la medicina.

Anem al detall

Si parlem de la mida de la pantalla, la nova versió (la sèrie 4), és un 30% més gran que la del seu predecessor. A més, Apple ha aprofitat aquest nou espai disponible per redissenyar la interfície del watchOS –el sistema operatiu que fa funcionar el rellotge– per aprofitar més la nova pantalla i treure més partit a les aplicacions.

A més, pel que fa a la interfície, la corona digital del rellotge també ha estat redissenyada. Un dels problemes que tenia la versió anterior era la manca de precisió. Al ser tot tan petit, quan giràvem la corona per navegar per una llista, era complicat endevinar com aturar-se a l’ítem desitjat. Així doncs, la nova corona digital disposa de feedback haptic, que traduït vindria a voler dir que emet unes vibracions que ens donen informació física d’allò que passa al dispositiu.

Pel que fa a les millores de salut que mencionàvem abans cal destacar:

Detecció de caigudes

Gràcies al nou giroscopi i acceleròmetre de l’Apple Watch, el dispositiu és capaç d’endevinar si hem caigut al terra –disposa informació de patrons de diferents tipus de caigudes!–.

Si el dispositiu considera que hem tingut un accident, ens demanarà si volem fer una trucada d’emergència, i atenció, en cas que no ho confirmem o desestimem en uns segons, la farà de manera autònoma, a més d’enviar un missatge de SOS al nostre contacte d’emergència predefinit.

Detecció millorada de freqüència cardíaca

A més, la detecció de freqüència cardíaca és més precisa que en el model anterior. Ara no només és capaç de detectar si el nostre cor s’accelera a nivells preocupants, sinó que també ens avisarà si s’alenteix massa o si el nostre ritme cardíac fa pensar que podem patir alguna malaltia.

De fet, l’Apple Watch 4 és el primer dispositiu de venda a consumidor final capaç de fer-nos un electrocardiograma. Fort eh?

Pel que fa a disponibilitat i preus, el nou Apple Watch 4 estarà disponible per ser reservat a l’estat a partir del 14 de setembre, i començarà a enviar-se i a aparèixer a les botigues el dia 21 del mateix més. El model amb dades mòbils costarà 499 €, i el model sense, 399 €.

iPhone XS i XS Max

Seguim. Després de parlar de les bondats de l’iPhone X, l’evolució del buc insígnia d’Apple es dirà –com ja era previsible– iPhone XS, i vindrà acompanyat d’un germà gran batejat com a iPhone XS Max, de 6,5 polzades –aproximadament la mida d’un iPhone 8 Plus, però a tota pantalla).

A nivell estètic, no obstant, els nous models son exactament igual que el seu predecessor.

Entrant en detall, els nous dispositius compten amb un nou xip –l’A12 Bionic– molt més potent que l’anterior. Aquest nou xip permet que les aplicacions carreguin fins a un 30% més ràpid i que els mecanismes de seguretat, com ara el Face ID funcionin molt més de pressa.

La pantalla dels nous models –Super Retina– tenen més densitat de píxels que qualsevol altre dispositiu d’Apple –Fins i tot més que els nous Macs!–, i suporten Dolby Vision, HDR10 i reproducció de vídeo en 4K.

A més, i això és d’agrair en un telèfon que és tot pantalla, el vidre del dispositiu està fet a partir d’una nova fórmula que, segons Apple, el converteix en el més resistent del mercat.

Tant l’XS com l’XS Max compten amb la certificació IP68, que vol dir que son resistents a pols i aigua, fins a una profunditat de 2 metres i durant 30 minuts.

Pel que fa a la càmera, els nous models compten amb dos sensors de 12 megapíxels que permeten una segmentació de profunditat millorada, capaç enfocar i desenfocar el fons de la imatge de manera personalitzada mentre el primer pla es manté perfectament nítid. Espectacular.

Pel que fa a disponibilitat i preus, els nous iPhone XS i XS Max sortiran al mercat en versions de 64Gb, 256Gb i 512Gb (sí, haurem d’ampliar la nostra subscripció a iCloud) en color gris espacial, plata i daurat.

L’iPhone XS tindrà un preu de sortida, en la seva versió de 64Gb de 999 dòlars, mentre que el XS Max ho farà en 1.099 dòlars.

Igual que en el cas de l’Apple Watch, les pre-reserves començaran el dia 14 de setembre i estarà disponible en botigues a partir del 21 del mateix mes.

iPhone XR

I com si es tractés d’un “one more thing” dels que feia Steve Jobs, abans de concluir la keynote encara es va presentar un nou iPhone, l’XR.

Aquest nou dispositiu, que vindria a ser l’evolució de l’iPhone SE, permet disposar de les bondats de l’iPhone X a un preu una mica més “econòmic”.

L’XR incorpora el mateix disseny de “tot pantalla” que els seus germans, tot i que la seva carcassa és d’alumini enlloc d’acer inoxidable. I tot i ser més petit que l’iPhone 8 Plus, la seva pantalla és més gran (6,1 polzades contra 5,5).

La càmera, de 12 megapíxels, no és dual com en els seus germans grans i la pantalla no disposa de 3D Touch, tot i que Apple hi ha incorporat un nou sistema, el “haptic Touch”, similar al present en els trackpads dels MacBooks pro.

Aquest nou model estarà disponible en 6 colors –blau, taronja, negre, blanc, vermell i groc– amb capacitats de 64Gb, 128Gb i 256Gb i a un preu de sortida de 749 dòlars.

El nou XR podrà reservar-se a partir de divendres i, a diferència de la resta de productes presentats ahir, estarà disponible a partir del 19 d’octubre (26 d’octubre a les botigues).

Han passat més coses

Més enllà de la presentació de nous productes, Apple sempre aprofita les keynotes per fer neteja i discontinuar alguns productes antics o publicar noves versions de software o serveis.

Així doncs, aquestes son algunes de les altres coses que van passar ahir i que no se’ns han escapat:

  • Apple ha deixat de vendre l’iPhone SE, el 6S i l’X.
  • Els nous models de XS, XS Max i XR no inclouran el cable adaptador de Lightning a mini-jack d’auriculars.
  • S’ha presentat una nova extensió de garantia AppleCare que cobreix robatori i pèrdua dels models XS i XS Max, per 299 dòlars per dos anys.
  • No s’ha fet cap menció al carregador sense fils del que es va parlar en la darrera keynote.
  • Apple ha publicat els nous preus de canvi de bateries, que passaran dels 29 dòlars als 49 en el cas dels iPhones SE, 6, 6 plus, 6S, 6S plus, 7, 7 plus, 8 i 8 plus, 69 dòlars en el cas de l’iPhone XS i XS Max i 79 en el cas de l’iPhone X.
Més informació
Així és el nou iPhone XS
3,4mm per carregar l'iPhone
Les claus darrere el nou iPhone X
Avui et destaquem
El més llegit