Un tatuatge electrònic per entrar als festivals

Elisava i OFFF presenten un sistema adherit a la pell que millora la interacció entre les persones i l'entorn per facilitar l'accés al recinte, el pagament i la gestió de les dades

El tatuatge electrònic que et permet entrar al festival OFFF està desenvolupat per Elisava | Cedida El tatuatge electrònic que et permet entrar al festival OFFF està desenvolupat per Elisava | Cedida

L'Escola de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava) i el Festival Internacional de Creativitat, Disseny i Cultura Digital (OFFF) creen un tatuatge electrònic únic i intransferible que pot revolucionar la interacció entre persones en grans esdeveniments. El projecte es podrà veure per primera vegada al festival, que se celebrarà del 24 al 26 de maig al Museu del Disseny de Barcelona. 

El projecte pilot es basa en el test per a la implementació d’una pell nanotecnològica d'estètica similar a un tatuatge efímer. Aquest sistema suposa un punt d'inflexió decisiu, s'adhereix a la pell de forma innòcua gràcies a una tecnologia avançada que es materialitza en una làmina extrafina que s'adapta a la textura de la pell.

El sistema facilita la interacció entre la persona i un sistema global de dades. El dispositiu recull dades d'aquesta interacció, que posteriorment podran ser processades i tractades per a proporcionar una millor experiència en les persones que ho porten. El projecte suposa un avanç en el desenvolupament de tecnologia que en un futur proper serà decisiva per a l'accés als recintes, el pagament electrònic o la gestió de dades personals directament en un sistema innocu i integrat en el nostre cos.

L'adhesiu electrònic es col·locarà a l'avantbraç de cadascun dels assistents. A l'entorn de l'OFFF es troben diferents punts identificables perquè l'usuari acosti el braç i pugui interactuar amb els accessos de l'espai.

El pilot ha sigut desenvolupat per un equip multidisciplinari d'estudiants d'Enginyeria de disseny industrial i de Disseny gràfic i interacció d'Elisava i liderat per Jessica Fernández, directora de projectes de l'àrea d'Enginyeria de l'Escola.

Més informació
Grifoll, de la calcomania tradicional al tatuatge de realitat augmentada
BccN, un festival de cine que es pot copiar
Una impressora de pell humana
Avui et destaquem
El més llegit