Tornarem a trobar-nos

En aquests darrers mesos, i en circumstàncies extraordinàries, el nostre Col·legi -com moltes altres institucions i empreses- ha mantingut la seva activitat, adaptant totes les activitats presencials al format telemàtic, per seguir donant suport al nostre col·lectiu. Amb aquesta voluntat, hem treballat per a l’organització del 30è Fòrum de l’Auditor Professional avui dijous i demà divendres, enguany amb el lema Som Auditors. Tornarem a trobar-nos i amb més de 750 auditors que seguiran aquestes sessions. En un entorn digital, volem tornar a trobar-nos per reflexionar sobre com ens ha afectat -i ens afectarà- la covid-19.

Aquest serà, sens dubte, un fòrum molt especial. Perquè al llarg de les seves 30 edicions, el fòrum ha estat sempre el lloc on debatre sobre els temes que han preocupat a la nostra professió en el transcurs dels anys. Però també ha estat un espai de trobada, de retrobament, de la conversa tranquil·la on compartir experiències i relacionar-nos, en un ambient més relaxat. I sempre en un entorn tan privilegiat com Sitges, on esperem tornar en la propera edició.

Ja des de la primera sessió plenària d’aquest matí  -de les cinc que tenim programades- ens preguntarem què ha passat i què pot passar a partir d’ara, de la mà de l’expert en cultura digital i processos de transformació -i membre del Consell Editorial de VIA Empresa- Genís Roca, per continuar amb una aproximació a com la gestió de la pandèmia ha afectat les firmes d'auditoria, així com els canvis i oportunitats que ens presenta la transformació digital i fent una ullada a la tecnologia post covid-19, amb la visió experta de Xavier Ferràs, professor d’Innovació i Gestió Tecnològica d’ESADE Business School i també col·laborar de VIA Empresa.

"Veure de més aprop -i amb distància crítica- els mites i realitats de la transformació digital en què estem immersos"

Després d'aquests mesos d'accelerada presa de decisions, creiem que les sessions plenàries seran també un bon escenari on preguntar-nos com canviaran a partir d’ara les nostres empreses, així com per veure de més aprop -i amb distància crítica- els mites i realitats de la transformació digital en què estem immersos.

Però tindrem moltes més preguntes per formular-nos en les 10 sessions tècniques que tindran lloc de forma paral·lela en els dos dies: ens ha canviat la perspectiva a l'hora d'auditar? On posarem el focus en la comptabilitat de l'any 2020? O, és l'auditoria una professió de futur per a les dones? En aquesta sessió, presentarem els resultats d’una enquesta a dones auditores de Catalunya, realitzada conjuntament amb la Càtedra Mango de RSC de la ESCI-UPF.

Durant els dos dies del Fòrum no ens oblidarem tampoc d’estudiar com serà la gestió concursal després de la pandèmia i les altres alternatives al concurs, o com gestionar equips en el teletreball, donant també una mirada a les relacions entre l'ecosistema emprenedor, la nova economia i l'auditoria La situació econòmica derivada de la pandèmia és plena d’incerteses. Per aquesta raó, la contribució a la transparència que aporta la feina del auditor és clau per a la confiança en les informacions divulgades i en el control dels fons públics aplicats a pal·liar els impactes de la crisi.

"La transparència que aporta la feina del auditor és clau per a la confiança en les informacions divulgades i en el control dels fons públics aplicats a pal·liar els impactes de la crisi"

En aquests moments que vivim, la societat haurà de trobar el camí adient cap a una nova normalitat, provablement diferent, i on es tingui més en compte la protecció de la salut, la vida pública i l’economia. Us convido a tots a afrontar aquest nou futur, amb l’oportunitat de millorar professional i personalment, per construir una societat millor on, sens dubte, els auditors seguirem posant de manifest els nostres valors, competències i habilitats al servei de la societat.

Més informació
La importància de la Informació no Financera
Les oportunitats de les empreses en un mercat global
Avui et destaquem
El més llegit