L'èxit dels Premis Innovacat

Els Premis Innovacat han arribat la seva 6a edició, uns premis biennals que van néixer el 2005 impulsats per l'Oficina de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu, Fundició Dúctil Benito i BonPreu. Són uns premis de la ciutat de Manlleu però amb vocació supramunicipal i l'exemple clar en són les sis empreses sòcies que actualment configuren aquests premis. Unes empreses que malgrat la situació econòmica-social que vivim continuen apostant per aquests premis.

I aquest aspecte m'agradaria recalcar-lo, una col·laboració públic-privada que s'ha consolidat i que lluny d'esgotar-se creix constantment. Són els únics premis empresarials catalans organitzats per sis grans empreses i una administració pública local. I a l'Ajuntament de Manlleu estem satisfets de poder compartir el projecte amb aquestes empreses tan rellevants pel territori.

Durant les cinc edicions anteriors han passat un total de 206 projectes innovadors pels premis, enguany se n'han presentat 32. No és l'edició amb més participació, és cert, però sí que voldria posar en valor la mixtura d'aquests projectes: mecànica industrial, genètica porcina, app's i solucions TIC, moda, òptica, puericultura... Som un país amb inquietuds emprenedores i aquesta diversificació n'és un bon exemple.

I què busquen aquests premis? Clarament apostar per la innovació, la innovació empresarial. Amb un únic objectiu que perdura en el temps: potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu del nostre territori. Un territori emprenedor i treballador des de sempre i amb la fita constant de créixer i desenvolupar-se a escala econòmica, tecnològic i social.

El passat 2 de Juny els aspirants van tenir l'oportunitat de presentar els seus projectes innovadors; en un acte obert al públic a l'espai Rusiñol de Manlleu, un espai ampli, amb un bon aforament, i amb una posada en escena que ens pot recordar a un TED. A més el claim d'aquesta societat americana: ideas worth spreading encaixa molt bé amb els Premis Innovacat, idees que val la pena difondre.

Avui en dia les idees valen diners i en aquests premis n'hem vist passar de molt bones. Per tant, esperem que aquestes idees puguin generar negocis solvents que contribueixin a generar més dinamisme a la nostra comarca i al nostre país. A part de la dotació econòmica, important, també hi ha premis en format d'assessorament tècnic en diversos àmbits: màrqueting, comptabilitat, organització, RRHH...

Aquesta vocació no s'ha de percebre des d'una perspectiva de business angels sinó de la del foment de noves realitats empresarials interessants. Empreses que poden esdevenir negocis potents a curt/mig termini o simplement per a crear networking territorial. Sabem del cert que les empreses amb talent atrauen altres amb talent, val la pena ajudar-les per a fer-nos més competitius en l'àmbit comarcal i nacional.
Avui et destaquem
El més llegit