12 anys enganxats al Facebook

La primera gran xarxa social està d'aniversari celebrant haver apropat les persones d'arreu del món

Facebook és la xarxa social més gran del món
Facebook és la xarxa social més gran del món
Aquest dissabte fa 12 anys que Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Chris Hughes i Eduardo Saverin van posar en línia una pàgina que pretenia ser una eina de coneixement dels alumnes de la Universitat de Harvard. Poc a poc, la pàgina, va anar obrint-se per tota l'àrea de Boston i més tard a la resta del país. Avui en dia, Facebook –sí, ho heu endevinat– té més de 1.860 milions d'usuaris actius arreu del món i és una de les corporacions mundials més poderoses.

Per commemorar el seu 12è aniversari, la companyia presidida per Zuckerberg regalarà un vídeo a cadascun dels seus usuaris generat a partir de tot allò que han compartit d'ençà que són a Facebook.

El vídeo, que Facebook ha anomenat "Friends Day" –El dia dels amics– pretén posar èmfasi a les amistats de la vida real i, en certa manera, donar a conèixer el seu creixement més que brutal en els darrers anys.Cal recordar que des del 2011 la xarxa social ha duplicat el seu nombre d'usuaris actius, fet que els va portar el 2015 a assolir el seu rècord absolut de beneficis –3.690 milions de dòlars–. A més, segons expliquen fonts de la companyia, en el mateix període de temps els graus de separació entre usuaris de Facebook s'han reduït fins als 3,57, fet que demostra que la xarxa ha ajudat a apropar les persones d'arreu del món.

De fet, a VIA Empresa ja vam parlar de la curiosa teoria dels 6 graus de separació que, en el seu moment, ja assegurava que un individu podia connectar amb qualsevol altre del món amb menys de sis salts.

Durant aquests dies tots els usuaris del món de Facebook haurien de veure com, a la part superior del seu llistat de notícies, els apareix el seu vídeo personalitzat amb una opció per compartir-lo.

No patiu, és impossible que us passi desapercebut, en els propers dies el vostre mur de Facebook estarà inundat de vídeos amb fotografies i músiques emotives de totes les vostres amistats.
Avui et destaquem
Comentaris