Abertis eleva la participació a la seva filial francesa

La multinacional catalana augmenta fins gairebé el 95% el control a Sanef en plenes negociacions amb Atlantia

Les últimes operacions de la companyia han espentat el seu compte de resultats
Les últimes operacions de la companyia han espentat el seu compte de resultats
Abertis augmentarà fins gairebé el 95% la participació a la seva filial d'autopistes franceses Sanef després d'aconseguir un acord per adquirir una participació addicional a FFP Invest d'un 5,10% al Holding d'Infraestructures de Transport (HIT), la companyia que controla el 100% de Sanef. La multinacional catalana incrementa la participació en plenes negociacions amb la italiana Atlantia.

Aquesta compra suposarà per a Abertis una sortida de caixa de 238 milions d'euros, segons ha informat aquest divendres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El passat mes de març, Abertis va anunciar un acord per adquirir una participació addicional a Predica d'entre el 15% i el 17% de HIT, depenent de l'exercici dels drets d'adquisició preferent per part de la resta d'accionistes.

En el tancament d'ambdues operacions, Abertis haurà aconseguit incrementar la seva participació en la filial fins a un màxim del 95%.

En termes financers, i atès que HIT es consolida globalment en els comptes d'Abertis, l'adquisició d'aquest 5,10% addicional impactarà principalment en el benefici net del grup, amb un increment de 15 milions d'euros en els comptes del 2017. El deute net s'incrementarà en l'equivalent a la sortida de caixa.

D'aquesta manera, Abertis mostra la seva capacitat per créixer en la seva actual cartera d'actius respectant la disciplina financera, reduint el seu perfil de risc operacional, i equilibrant la seva presència global amb més pes dels mercats desenvolupats on ja opera amb bons resultats des de fa anys.

A més, l'operació incrementa la durada mitjana de les concessions del grup i assegura més flux de dividends procedents de França, que contribuiran a compensar la finalització d'algunes concessions en els propers anys.

Abertis reforça la seva estratègia de creixement a aquells països sòlids, amb marcs concesionales estables i amb una clara voluntat d'apostar per la col·laboració público-privada en el sector de les autopistes.

En aquest sentit, segons el grup, França ofereix importants oportunitats de creació de valor en el futur a través d'acords amb el Govern per a noves inversions a canvi de l'extensió de la durada de les concessions o a través d'increments de tarifa, en línia amb els aconseguits en els últims anys.

Abertis es troba a França des del 2006 a través de HIT, que controla el 100% de Sanef. Opera de manera directa més de 1.760 quilòmetres d'autopistes al nord-oest de França, Normandia i Aquitània, que representen el 22% del total d'autopistes de peatge del país.

La xarxa de Sanef cobreix cinc de les set rutes d'accés a Île-de-France (la regió de París), així com les rutes que connecten Alemanya, Bèlgica i Luxemburg amb el nord de França i el Regne Unit.

França és el mercat més gran d'Abertis, amb una aportació del 34% del total d'ingressos (1.658 milions d'euros) i de l'Ebitda (1.112 milions d'euros) el 2016.
Avui et destaquem
Comentaris