Alstom i Bombardier instal·laran l'ERTMS a Rodalies

La colocació i manteniment d'aquest mecanisme ha estat adjudicat al consorci per gairebé 73 milions d'euros

ERTMS és el European Rail Traffic Management System
ERTMS és el European Rail Traffic Management System
La línia 1 de Rodalies entre l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i Mataró (Maresme) incorporarà el sistema comú de senyalització ERTMS (European Rail Traffic Management System). El contracte per instal·lar i fer el manteniment d'aquest nou mètode de control durant 20 anys ha estat adjudicat per 72,7 milions d'euros al consorci format per Alstom i Bombardier.

Les dues companyies s'encarregaran també del disseny, subministrament, període de proves i posada en funcionament del sistema al llarg dels 56 quilòmetres de xarxa ferroviària que uneixen les dues poblacions. En concret, la participació d'Alstom està valorada en 38,5 milions d'euros, mentre que la part de Bombardier és de 34.2 milions d'euros.

ERTMS és un sistema amb què la Unió Europea vol garantir que totes les xarxes ferroviàries del continent quedin enllaçades amb un mateix programa de comunicacions i operacions. D'aquesta manera, un tren ha de poder circular al llarg dels diferents països de la Unió Europea, la qual cosa ara per ara és inviable perquè a cada país hi ha diferents sistemes d'ample de via, electrificació i sistemes tecnològics
Avui et destaquem
Comentaris