Altes i baixes a la plantilla de Renfe

La companyia ferroviària planteja un nou pla de baixes voluntàries per 565 treballadors

Usuaris pujant a un tren a l'estació de Renfe de Cornellà de Llobregat
Usuaris pujant a un tren a l'estació de Renfe de Cornellà de Llobregat
Renfe ha plantejat als seus sindicats llançar aquest any un nou pla de baixes voluntàries per a un total de 565 treballadors, al voltant del 4,3% de la plantilla d'uns 13.000 empleats amb què compta la companyia ferroviària, segons fonts del sector. El pla succeeix al que l'operadora va dur a terme el passat any per 750 efectius i, d'igual forma, portarà associada una taxa de reposició per incorporar nous treballadors.

De fet, el nou programa de desvinculacions voluntàries i les consegüents contractacions formen part del pla d'ocupació que inclou el conveni col·lectiu de la companyia ferroviària. En l'actualitat el programa de desvinculacions del 2017 està en ple procés de negociació amb els representants sindicals per fixar els seus termes i condicions.

Rejoveniment de les plantilles
L'objectiu del pla d'ocupació de Renfe és transformar i rejovenir la seva plantilla, que actualment presenta una edat mitjana de 54 anys, incorporant nous professionals que generin valor i li permetin atendre a les noves necessitats dels seus diferents negocis.

Quant al pla de desvinculacions que Renfe pretén obrir aquest any 2017, del total de 565 treballadors que sortiran de l'empresa, 195 serien maquinistes, altres 110 comercials i 100 més, personal de tallers. Així mateix, podran sumar-se al pla fins a 41 empleats de gestió, 29 de l'estructura de direcció i 25 més de l'estructura de suport.

Els treballadors que finalment s'acullin al pla se seleccionaran en funció de la seva antiguitat en l'empresa i la seva edat, si bé les condicions concretes dependran de la negociació encara oberta amb els sindicats.

En la seva proposta, Renfe contempla a més ampliar el pla de baixes voluntàries fins a un màxim de 700 efectius al llarg de l'any si així ho permet la marxa de la seva situació econòmica, segons aquestes fonts.

 

Avui et destaquem
Comentaris