Amb el llibre d'empresa a la piscina

En aquest primer volum, col·laboradors habituals i personalitats entrevistades per VIA Empresa expliquen les seves recomanacions literàries per aquest estiu

És quasi un costum per a nosaltres quan arriba un període de vacances, ens preguntem: "Què llegiran els nostres col·laboradors?". Manuals de gestió, tècniques de coaching o assajos històrics... tot hi cap en les bosses de platja quan hi ha temps lliure per gaudir. Per això, hem tornat a preguntar als personatges que nodreixen de contingut VIA Empresa per saber què recomanarien als nostres lectors que estan a les portes de les seves vacances i aquest és la primera part d'aquest recull literari.

L'emprenedora i comunicadora especialitzada en tecnologia Gina Tost
"La proliferació de mòbils, tauletes i ordinadors connectats a Internet està canviant la nostra forma d'organitzar-nos, divertir-nos, llegir, aprendre, comunicar-nos, cuidar-nos i, fins i tot, de viatjar. La família en digital de Jordi Jubany és un llibre per totes aquelles famílies que vulguin aprofitar les eines del segle XXI i adaptar-les als seus entorns particulars sense deixar de banda el costat més humà de les relacions.

Un llibre pràctic i ple d'exemples per a totes aquelles persones que puguin necessitar un cop de mà a l'hora de gestionar 'pantalletes' casa sense que suposi un daltabaix per cap membre de la família".

El catedràtic d'Estructura Econòmica IQS School of Management, Santiago Niño-Becerra
"Suggereixo una revisió: Somien els androides amb ovelles elèctriques? És una novel·la escrita per Philip K. Dick i publicada en 1968. Va ser la base del guió del film Blade Runner (Ridley Scott, 1982), però dóna una visió diferent del tema perquè d'entrada és el text original i segon, perquè anticipa 14 anys abans cap on podia anar la tecnologia. Penso que és un text imprescindible i que va molt més enllà que una novel·la de ciència-ficció. No avançaré més".

La codirectora general d'Amat Immobiliaris, Imma Amat
"Recomano Responsabilitat social (corporativa) competitiva, de Cristian Rovira. El títol del llibre ja és tota una declaració de principis, tatxa lo de corporativa i substitueix per competitiva i fa un resum del que ha estat i és la Responsabilitat Social Corporativa. La major part de les empreses avui dia destinen una part dels seus beneficis a projectes socials a través de Fundacions o portats a terme pel departament de RRHH i el llibre però posa de relleu un altre tipus de RSE, una Responsabilitat Social que va més enllà, la Responsabilitat Social Competitiva.

La Responsabilitat Social Competitiva té lloc quan l'empresari crea un negoci des del principi basat en el factor social com element diferenciador, sense perdre de vista la rendibilitat; el producte o servei ha de generar valor per si mateix. Són empreses que fan be el seu treball i el be amb el seu treball.

Rovira explica al llibre, de forma clara, que és i que no és la Responsabilitat Social Competitiva, amb molts exemples, entre ells el del Grup SIFU del que en Cristian és el vicepresident. Us el recomano, us farà pensar!!"

El degà de la Facultat d'Economia de la UVic, Xavier Ferràs
"Recomanaria el llibre L'Emergència de l'Emprenedor Urbà, del professor Boyd Cohen, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i d'EADA Business School. El llibre explica com les noves tendències d'urbanització, democratització i col·laboració estan atraient els emprenedors cap a zones urbanes i estan accelerant els cicles d'innovació, trencant les barreres que existien abans per innovar.

Actualment, 600 ciutats arreu del món concentren el 60% del creixement econòmic mundial. L'economia col·laborativa en espais urbans (models com Uber o Airbnb) ofereix noves i espectaculars oportunitats de negoci als emprenedors. L'existència d'instal·lacions tipus acceleradores, incubadores o líving labs, així com el desplegament de tecnologies com la impressió 3D permeten accés a recursos ràpids de prototipat, mentoratge i inversió.

I Internet ens posa a l'abast tota la informació del món. Així, arrencar iniciatives que fa 15 anys haguessin requerit 250.000 euros, avui dia es poden començar amb 250 euros. La innovació en entorns urbans ha trencat totalment les seves barreres d'entrada".
Avui et destaquem
El més llegit