Barcelona esdevé capital europea de la indústria 4.0

La nova fira Advanced Factories confirma més de 120 conferenciants de primer nivell internacional

El congrés més gran d'Indústria 4.0 se celebrarà a Barcelona a l'abril
El congrés més gran d'Indústria 4.0 se celebrarà a Barcelona a l'abril
Advanced Factories, la nova fira de transformació digital que convertirà Barcelona en la capital europea de la indústria 4.0 entre els dies 4 i 6 d'abril, compta ja amb més de 120 conferenciants de primer ordre internacional confirmats. Aquests ponents exposaran estratègies d'implantació de la innovació i digitalització industrial en pimes europees i casos reals d'indústries 4.0. El cicle de ponències tindrà lloc en el marc del Industry 4.0 Congress, la trobada que es desenvolupa sota el paraigua d'Advanced Factories.

Vehicles autònoms i robòtica: avanços de la Indústria 4.0
Entre les innovacions industrials que es tractaran cal destacar l'ús de vehicles autònoms que es desplacen mitjançant radiofreqüència o seguint línies pintades a la fàbrica. Això és possible gràcies a sensors de posicionament d'alta precisió i transferència de dades molt ràpida.

Un altre eix d'Advanced Factories serà la robòtica col·laborativa, és a dir, la de robots que treballen al costat dels treballadors sense perill per a ells. Aquests robots estan ideats majoritàriament per realitzar tasques dures, repetitives o que requereixen gran precisió. També s'exposarà l'ús de sensors i com està impulsant l'Internet of Things (IoT) i la realitat augmentada al sector industrial, per permetre treballar en productes com els ferrocarrils que, per la seva grandària, no són fàcilment accessibles en tots els seus angles per als treballadors.

A més, es parlarà de nous models de negoci basats en la personalització del producte i innovadors mètodes de gestió energètica com el manteniment predictiu. Aquest sistema compta amb sensors per detectar el consum excessiu de la maquinària, un signe de la seva obsolescència o mal funcionament.

La fabricació zero defectes també hi serà present. Aquesta tècnica avalua a temps real durant l'assemblatge dels productes si s'està elaborant correctament. Digitalitza la imatge instantàniament mitjançant llum blanca o escombrats làser i la compara amb un disseny inicial. Així es detecta al moment qualsevol possible error a l'instant.La veu de l'experiència
L'Industry 4.0 Congress comptarà amb el Dr. Max Lemke, Director de la Unitat de tecnologies i sistemes per a la digitalització industrial de la Comissió Europea; així com amb el Dr. Marc Sachon, Director de producció, tecnologia i operacions de l'IESE Business School.

També exposaran la seva visió de la revolució del sector Bob Parker, President de IDC Manufacturing Research¸ multinacional líder en recerca de mercats per al sector industrial. Altres destacats ponents seran Alex Moñino, Worldwide Màrqueting Director d'HP i Uwe Weinreich CEO de CoObeya. A més, el congrés comptarà amb Stefan Schwerdtle, Director Industrial de Producció Global de Festo, així com amb el Soci i Director general de Mesbook, Diego Sáez.

Aquestes i altres destacades figures del sector intercanviaran coneixements i experiències en un esdeveniment que comptarà amb més de 8.000 assistents de més de 25 països, i abastarà totes les innovacions que impulsaran les fàbriques del futur en què convergeixen les tecnologies industrials i digitals.
Avui et destaquem
Comentaris