Catalunya lidera la contractació en rebaixes

El 78% de les vacants que es generen aquest mes de gener es concentren a la província de Barcelona

Malgrat els avançaments, encara són molts els comerços que esperen al 7 de gener per lluir rebaixes
Malgrat els avançaments, encara són molts els comerços que esperen al 7 de gener per lluir rebaixes
Adecco preveu que aquestes rebaixes generin 93.420 contractes, la qual cosa suposa un 6% més que un any enrere. En aquest context, Catalunya ha signat més de 17.500 contractes en aquesta campanya, la qual cosa suposa un 8% més que en el 2016, creixent per sobre de la mitjana nacional. A escala provincial, Barcelona, amb 13.740 contractes, encapçala la contractació de rebaixes en tota la geografia espanyola. Per darrere d'ella apareix Tarragona, que crearà 1.700 noves ocupacions que la situen en la 12a posició del rànquing nacional. Li segueix de a prop Girona, amb més de 1.500 contractes, en la 16a posició. Per últim, Lleida, que generarà 560 ocupacions.

No obstant això, atenent a l'increment que experimenten les províncies en relació al passat any, el rànquing sofreix lleugeres modificacions. Barcelona experimenta el creixement més gran de tota Catalunya, amb un avanç del 9% interanual. Per sota de la mitjana nacional, que és del 6%, se situen la resta de províncies catalanes: Girona, amb un 4%, Tarragona, amb un 3%, i Lleida, amb un 2%.

El sector serveis, el rei de l'ocupació
Els sectors vinculats amb el gran consum com l'alta perfumeria i cosmètica, electrònica, la jogueteria, l'alimentació, distribució i retail, imatge i so, logística i transport, i fins i tot hostaleria i restauració, els que més llocs de treball generen.

A més, prop del 25% dels treballadors contractats per la campanya de Nadal aconsegueixen renovar el seu contracte per al període de rebaixes, principalment aquells que hagin desenvolupat funcions d'atenció al client i amb clara vocació comercial.

Sectors i perfils on creix la demanda
Cada any, la campanya nadalenca i les posteriors rebaixes de gener suposen un important repunt d'ocupació, i són la distribució, l'atenció al client i/o força de vendes i la indústria tèxtil els sectors en els quals es generen més llocs de treball. Sense oblidar que la indústria auxiliar també es beneficia de l'augment del consum en aquestes dates.

Els Reis Mags d'aquesta campanya tornen a ser els promotors, dependents i comercials, encara que en les pròximes setmanes també seran demandats hostesses, animadors, tele operadores i gestors del punt de venda.

La contractació d'aquests perfils suposa una inversió i major rendibilitat per a les empreses, ja que moltes d'elles desenvolupen campanyes especials i necessiten persones que els ajudin a augmentar les vendes, optimitzar la presència del producte, diferenciar-se de la competència i reforçar la seva imatge de marca especialment als centres comercials i punts de venda més visibles.

La distribució i el retail s'emporten bona part dels llocs de treball que es generen en aquesta època. La seva demanda pot incrementar-se en més d'un 50% pel que fa a altres mesos de l'any. Dins d'aquest mateix sector la demanda de caixers, inventaristes, reposadors o mossos de magatzem també augmenta considerablement.

I si la distribució i el retail tiren del carro, la logística i el transport van de la mà, un sector que en rebaixes augmenta les seves previsions de contractació en un 20%. Els llocs que més necessita cobrir aquest sector són mossos, preparadors de comandes amb radiofreqüència i carretilleros.
Avui et destaquem
Comentaris