Costa Cruceros tindrà base a Tarragona

El nou port base atraurà 25.000 passatgers i generarà un impacte de 2 milions d'euros

Raffaele d’Ambrosio, director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal, amb el president del Port de Tarragona, Josep Andreu
Raffaele d’Ambrosio, director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal, amb el president del Port de Tarragona, Josep Andreu
Costa Cruceros ha presentat aquest dimecres la nova operativa al Port de Tarragona per aquest estiu. Per primer cop, la companyia ha escollit la ciutat com a port base d'un dels seus itineraris per la Mediterrània. Entre el 2 de juny i el 22 de setembre, el vaixell neoRiviera realitzarà 17 operacions amb sortida i arribada a Tarragona que atrauran uns 25.000 passatgers i generaran un impacte econòmic superior als 2 milions d'euros, segons les previsions de l'empresa. Durant les 17 hores d'escala a la ciutat s'oferiran excursions organitzades per la Tarraco romana, així com al Monestir de Poblet i Montblanc. L'oferta s'adreça al mercat espanyol i europeu -sobretot a l'italià-, tot aprofitant el reclam de Ferrari Land. Així, un cop finalitzi la ruta els viatgers també tindran l'oportunitat d'allargar el seu viatge a PortAventura.

Després de tancar el 2016 amb una xifra rècord de 15.000 creueristes, el Port de Tarragona s'estrenarà aquest estiu com a port base de la companyia Costa Cruceros. La companyia italiana, líder en el sector dels creuers a Europa, ha programat sortides des de Tarragona cada divendres, de juny a setembre. L'itinerari serà operat pel vaixell neoRiviera -amb 48.200 tones de pes i una capacitat per 1.727 passatgers- i farà escales a Savona -prop de Gènova, a Itàlia-, Porto Torres -al nord de Sardenya-, Menorca, Eivissa-Formentera i Palma, abans de finalitzar la ruta novament a Tarragona.

Segons el calendari previst, el creuer realitzarà fins a 17 rotacions durant l'estiu. La companyia preveu que un total de 25.000 passatgers visitin la ciutat, entre aquells que embarcaran a Tarragona i els que faran escala provinents d'Itàlia. S'estima un impacte econòmic de 2,2 milions d'euros. "Seran clients d'Espanya, Itàlia, Alemanya i també de França, la qual cosa suposarà una gran oportunitat de negoci, però també que es parli de Tarragona a tot Europa", ha assenyalat Raffaele d'Ambrosio, director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal.

El dirigent de l'empresa ha afirmat que tenen unes expectatives "altes" sobre el rendiment de la ruta, alhora que ha destacat el gran atractiu del territori. A hores d'ara, la demanda està sent "molt bona" i s'espera que els preus -que ara ronden els 800 euros per persona en dates del mes de juny- vagin a l'alça. L'aposta de Costa Cruceros és "un orgull i un repte", segons ha apuntat el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, qui ha garantit que treballaran "molt dur" per satisfer les previsions. Andreu s'ha felicitat pel fet que el territori sigui capaç d'atreure activitat de creuers malgrat "l'escepticisme" de fa quatre anys, quan es va iniciar el projecte.

El vaixell neoRiviera romandrà un total de disset hores a Tarragona, de les nou del matí de divendres a les dues de la matinada de dissabte. D'aquesta manera, els passatgers podran gaudir de visites a la ciutat o d'un recorregut de vuit hores per conèixer el Monestir de Poblet i la vila de Montblanc. Segons l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la ciutat farà "un esforç per estar a l'alçada d'aquest repte, en el qual no podem fallar". En aquest sentit, ha apuntat que el comerç, els taxis, la seguretat i els museus, entre d'altres, hauran d'estar a punt per garantir "una experiència magnífica" als creueristes.

El batlle ha opinat que l'operativa amb base a Tarragona representa una oportunitat per obrir Tarragona al món, com també passarà, ha dit, amb la inauguració de Ferrari Land el 7 d'abril i amb la segona fase del Centre Recreatiu i Turístic, coneguda com BCN World. En la mateixa línia, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assenyalat que el Port entrarà "en una nova dimensió" que permetrà enllaçar les estratègies turístiques de la costa i de l'interior del territori, així com obrir la porta a nous mercats i estretir la relació amb els visitants italians.

Fins ara, a Catalunya l'empresa Costa Cruceros només disposava d'una base al Port de Barcelona. El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha destacat que els creuers són el subsector turístic que més han crescut els darrers anys, a un ritme del 7% anual. Per aquest motiu, Bono ha assegurat que el Govern veu amb bons ulls "la redistribució territorial" d'aquest negoci -fins ara molt focalitzat a la capital catalana i amb símptomes de saturació- i que altres ports catalans se'n puguin beneficiar.

La proposta de Costa Cruceros a Tarragona es podrà complementar amb una estada a PortAventura. En concret, els viatgers podran contractar un paquet que inclou una o dues nits d'estada als hotels i entrades per visitar el parc temàtic, que ja disposarà de Ferrari Land a ple rendiment. El director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, s'ha mostrat convençut que aquest creuer serà una oportunitat per captar més visitants italians i d'altres nacionalitats.

A més d'aquesta operativa base, Costa Cruceros també realitzarà dues escales més al Port de Tarragona -una al setembre i una altra a l'octubre- amb el vaixell Costa Favolosa, les quals totalitzaran 7.000 passatgers. En conjunt, les previsions del Port de Tarragona per aquest any 2017 tornen a ser de rècord: 40 creuers i uns 40.000 passatgers.
Avui et destaquem
Comentaris