Crowdcube canalitza 4,1 milions d'euros el 2016

La plataforma d'equity crowdfunding també ha començat a operar en l'àmbit internacional

Els fundadors de Wave, l'app espanyola que ha aconseguit més de 900.000 euros a través de Crowdcube
Els fundadors de Wave, l'app espanyola que ha aconseguit més de 900.000 euros a través de Crowdcube
Crowdcube, la plataforma d'equity crowdfunding, fundada al Regne Unit el 2011, ha canalitzat un total de 4,1 milions d'euros a Espanya el 2016, un 78% més que el 2015 (2,4 milions d'euros), amb una ronda internacional de quasi un milió d'euros. En l'àmbit global, la plataforma ha canalitzat 100 milions d'euros, amb 17 rondes de més d'un milió només el 2016.

D'entre les catorze empreses finançades en total a Espanya el 2016, destaca l'app espanyola de geolocalització Wave, que el setembre va tancar una ronda d'inversió de 900.000 euros de 589 inversors europeus a la plataforma global, convertint-se en la primera empresa espanyola que es publica en aquesta plataforma per cercar capital estranger; o la del Grup DiR, que va aconseguir tancar una ronda de 450.000 euros per finançar el seu vintè club, DiR Mallorca, convertint-se en una de les primeres empreses consolidades que fa ús de les noves tecnologies per captar finançament.

Igualment, destaca el finançament de l'aplicació d'entrenament personal Mammoth Hunters, per a la qual Crowdcube va tancar una segona ronda de finançament de 330.000 euros (la primera va ser al juny del 2015) de 231 inversors a l'abril; també, l'empresa cervesera Garage Beer, els fundadors de la qual, tot i comptar amb l'interès de bancs i destacats inversors professionals, tenien clar que volien involucrar els mateixos clients del local en la seva primera ampliació de capital i que van aconseguir 500.000 euros de 225 inversors al maig, la ronda més gran de Crowdcube a Espanya.

Plataforma regulada per la CNMV
Crowdcube està adaptada a la Llei de Foment del Finançament Empresarial i és un canal regulat per la CNMV per invertir en empreses en creixement. Segons Pepe Borrell, director general de Crowdcube Espanya, "els inversors professionals comencen a entendre i valorar el treball que realitzem les plataformes. Empreses com Grup DiR, Wave o Garatge Beer demostren les grans possibilitats de l'equity crowdfunding com una alternativa sòlida i real al finançament tradicional".

El 2017, la plataforma d'inversió online té previst dirigir-se a empreses en fases més avançades i presentar a més empreses espanyoles (com va fer amb Wave) a la base d'inversors global: "Ha arribat el moment de presentar empreses espanyoles a inversors internacionals. Cada vegada són més els inversors que volen començar a diversificar a tot Europa. D'altra banda, volem oferir una plataforma en la qual les empreses no només aconsegueixin finançament, sinó que a més puguin guanyar visibilitat a escala global". Globalment, el 2016 Crowdcube ha finançat 124 empreses per un valor de 100 milions d'euros (90 milions de lliures).

Dos anys operant a Espanya
Crowdcube és la plataforma d'inversió online per a empreses en creixement líder a Europa, fundada al Regne Unit el 2011. Crowdcube permet que qualsevol persona pugui invertir en empreses amb alt potencial de creixement juntament amb inversors professionals, business angels, fons de capital risc i institucions públiques a través d'una mateixa plataforma tecnològica.

Des que va començar a operar, Crowdcube ha acumulat una xarxa de més de 300.000 inversors, que han invertit més de 200 milions de lliures en més de 450 operacions. Empreses com el nou banc online Monzo, que a principis del 2016 va aconseguir un milió de lliures en un temps rècord de 96 segons, així com empreses britàniques com River Cottage, Eden Project i les empreses recolzades per firmes de capital de risc com JustPark, eMoov i Sugru s'han finançat amb èxit el seu creixement a través de la multitud o crowd.

Des de juliol del 2014, quan Crowdcube va començar a operar a Espanya, la plataforma ha canalitzat més de set milions d'euros per a 37 empreses. Crowdcube està autoritzada per la CNMV com a plataforma de finançament participatiu des de juliol del 2016 i té l'acreditació d'ACCIÓ per la seva qualitat i transparència.
Avui et destaquem
Comentaris