Donkey Republic, competència pel Bicing

La plataforma global de lloguer de bicicletes, d'origen danès, aterra a Barcelona i Madrid després del seu èxit a Copenhaguen

Una de les bicicletes de Donkey Republic
Una de les bicicletes de Donkey Republic
La bicicleta guanya adeptes com a transport urbà. Des dels que pedalen el model més senzill fins als que no renuncien al glamur a bord d'una Brompton, passant pels que prefereixen no ocupar cap espai a casa i utilitzar serveis com el Bicing o la Girocleta. A Barcelona ara també tenen una nova alternativa: Donkey Republic. Es tracta d'una plataforma global de lloguer de bicicletes que ha començat a operar a la capital catalana i a Madrid. Per fer-la servir només cal descarregar l'app Donkey Republic (per iOS o Android), acostar-se a un dels punts establerts, escollir una bicicleta, i desbloquejar el cadenat intel·ligent mitjançant l'aplicació. Funciona 24 hores al dia.

Fundada el 2015 a Copenhaguen, on el nombre de bicicletes supera al de cotxes en més de 13.000 unitats, Donkey Republic compta amb unes 1.000 bicicletes actives. El seu objectiu és arribar a les 6.000 unitats durant el 2017. De fet, Barcelona ja és la segona ciutat on l'aplicació té més bicicletes, només superada per la capital danesa.

Segons un estudi realitzat per la publicació americana Ward's Acte, el 2010 hi havia 1.000 milions de cotxes a tot el món, mentre s'espera que el 2020 n'hi hagi el doble. "Creiem que és necessari redefinir la mobilitat urbana a les ciutats i una solució és el ciclisme. Ajuda a crear una societat amb menys trànsit però, sobretot, amb menys contaminació. Per això, la nostra missió és que cada vegada més persones puguin explorar el món en dues rodes. Estem convençuts que això no només contribuirà a tenir ciutats més intel·ligents i sostenibles, sinó que també permetrà a les persones tenir una connexió més propera amb la ciutat on es trobin", ha assegurat Erdem Ovacik, CEO i cofundador de Donkey Republic.

La proposta de Donkey Republic
Donkey Republic és un sistema gestionat directament per l'usuari, que pot llogar les bicicletes les 24 hores del dia a través del seu web o descarregant gratuïtament l'app Donkey Republic (IOS i Android). Aquesta app serveix per localitzar la bicicleta i "desbloquejar-la" del punt de recollida on estigui situada. En acabar, els usuaris hauran de portar la bicicleta de tornada al lloc on l'hagin recollit.Per facilitar la disponibilitat de Donkey Republic a les diferents ciutats, l'empresa estableix acords amb socis locals, els propietaris de les bicicletes. Els socis adquireixen un nombre de kits de la marca, que inclouen el cadenat intel·ligent, adhesius per personalitzar les seves bicicletes i materials de màrqueting. D'aquesta manera, podran mantenir-les en un espai públic -on estigui permès aparcar-les- de forma segura, i totes elles comptaran amb un únic disseny i seran fàcilment recognoscibles pels usuaris. Els beneficis que obtenen els socis pel lloguer de bicicletes són del 80%.

"Després de l'èxit que hem tingut a Copenhaguen, estem apostant per Espanya per seguir expandint-nos per Europa. El nostre model està dissenyat per beneficiar les persones que els agrada viatjar i anar amb bicicleta, i a les empreses de lloguer de bicicletes que desitgin generar ingressos a través de la plataforma. L'èxit del nostre model es veu reflectit en els 20.000 usuaris que s'hi han registrat durant 2016", conclou el CEO de Donkey Republic.
Avui et destaquem
Comentaris