El Google dels nens

La companyia llança Bunis, la versió infantil del seu cercador que manté informats als pares de les males pràctiques

L'ús que fan els més petits de les noves tecnologies és sens dubte un dels aspectes que més preocupen els pares a l'hora de deixar-los sols amb l'ordinador, la tauleta o el telèfon mòbil. En aquest sentit, Google és una arma de doble tall: tota la potència que proporciona en el nostre dia a dia per treballar, és també una porta d'entrada, oberta de bat a bat, a webs amb contingut poc o gens apte per als infants.

Bunis és un cercador que ha nascut per intentar posar remei a aquesta situació i assegurar una mica més la navegació lliure dels nens. Cal destacar que funciona sobre la plataforma de Google Custom Search i la tecnologia Google SafeSearch. D'aquesta manera és capaç de cerca sobre la ingent base de dades del cercador més gran del món i filtrar els resultats amb contingut explícit o poc apte.

I si els pares detecten en algun moment que algun resultat poc adequat ha escapat al control del cercador, poden fer ús d'aquest formulari per reportar paraules o llocs web als seus responsables.



Si us esteu preguntant com podeu detectar si alguna paraula ha escapat al filtre, o simplement si és possible saber què ha cercat el vostre fill mentre no hi éreu, una de les funcions més interessants de Bunis és que incorpora una àrea privada per a pares des de la qual es detalla l'ús que ha fet l'infant de la plataforma. A més, també s'informa si el nen ha intentat cercar alguna paraula considerada inapropiada que el cercador ha bloquejat.

Per a més comoditat dels pares, totes les dades es mostren en gràfiques evolutives, de manera que poden veure com canvien els interessos del nen amb el pas del temps i fer servir aquesta font d'informació per conèixer les seves inquietuds.

Però Bunis no només està orientat a pares, sinó que també es tracta d'un servei realment interessant per a escoles i professors, que poden convertir el servei en el motor de cerca per defecte dels equips de les seves aules i obtenir d'aquesta manera informació sobre allò que fan els seus alumnes.

Per descomptat que els pares i mestres han de seguir tenint un paper actiu en l'educació digital dels infants, no obstant això, eines com Bunis ajuden a simplificar una mica més aquesta tasca.

Avui et destaquem
El més llegit