El poder de la gestió per ser més eficient

L'escriptor i formador Ben Elijah manifesta la importància d'aprendre a administrar bé el temps per augmentar la productivitat

La gestió del temps és important
La gestió del temps és important

Heu tingut mai la sensació de tenir un volum de feina considerable i no saber per on començar? Us heu sentit desbordats quan a la llista de coses a fer apareixen escrites més de cinc tasques? L'escriptor, conferenciant i formador, Ben Elijah, en el llibre El libro de los hábitos productivos (Editorial LID, 2016) explica la rellevància de saber organitzar-se per ser productiu i aprofitar al màxim el dia.

Entendre què és la productivitat
Ser productiu no és fàcil i per ser-ho, primer s'ha d'entendre què és. En el llibre, l'autor proposa la següent definició: "La productivitat no consisteix en la quantitat de tasques que s'és capaç de realitzar, la capacitat que es té per a treballar o l'habilitat per fer malabars girant plats. Tampoc es tracta de l'habilitat per triomfar en el treball que s'odia. És més aviat una qüestió de domini i perspectiva. Domini sobre un mateix i els recursos propis i perspectiva per decidir què és realment important i mereix la nostra atenció".

Tres canvis necessaris
El llibre es dirigeix a totes aquelles persones que tenen una agenda plena d'esdeveniments als quals assistir, als que obren el correu electrònic i tenen milers de mails per respondre i a tots aquells que pateixen estrès per no arribar a fer-ho tot. Per canviar la situació, l'autor posa èmfasi en la importància de realitzar tres canvis en la nostra rutina habitual:

 1. Buscar una manera millor de gestionar la informació: no sobrecarregar-se amb tones de tasques a fer. 
 2. Desenvolupar un marc de referència que ens ajudi a decidir què mereix la nostra atenció. 
 3. Permetre's la llibertat d'apartar-se dels dos punts anteriors per ser més creatiu però amb la possibilitat clara de reprendre el control i la perspectiva.


Els vuit hàbits productius
Finalment, l'obra està estructurada a explicar de forma detallada quins són els vuit hàbits productius que l'autor proposa per gestionar millor el temps i ser més eficient. En cadascun d'ells s'enumera pas a pas com afrontar-lo per convertir-lo en una acció més del nostre dia a dia. L'objectiu final de l'autor és donar les eines de l'organització a aquelles persones que no saben per on començar a enllestir la feina. Així doncs, per començar a ser més productiu els hàbits que proposa Elijah són els següents:

 

 1. Recopilar
 2. Processar
 3. Escollir les eines
 4. Posar en situació
 5. Treballar la memòria
 6. L'arbre de la importància
 7. Arxivar
 8. Repassar i acabar

 

Avui et destaquem
Comentaris