El sector de les telecomunicacions se suma al català 

La publicació del diccionari vol aproximar l'ús del català en el sector i entre els seus especialistes 

El català també arriba al sector de les telecomunicacions
El català també arriba al sector de les telecomunicacions

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de telecomunicacions, elaborat amb la Universitat Politècnica de Catalunya i Enciclopèdia Catalana, i amb la col·laboració de nombrosos especialistes de l'àmbit. L'objectiu és difondre la terminologia catalana de l'àmbit de les telecomunicacions, i coincidint amb la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica que se celebra aquest dijous. 

El diccionari conté més de 3.600 termes en català, amb els equivalents en castellà, anglès i francès. Es va publicar inicialment l'any 2007 en format paper, amb el suport del Govern d'Andorra, i aquesta edició en línia permetrà des d'ara accedir més fàcilment a aquest cabal terminològic d'interès actual.

Inclou termes vinculats al tractament de la informació, a la tecnologia de telecomunicació, a la tecnologia electrònica, als sistemes i serveis de telecomunicació i a la telemàtica. En són exemples termes com ara aliàsing (aliasing), testimoni (token), còdec (codec), encaminador (router), fuita espectral (smearing), memòria cau (cache memory), servidor intermediari (proxy) i tallafoc (firewall).

Aquesta obra s'afegeix a la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que aplega més de cent títols dedicats als més diversos camps d'especialitat.

El català cada cop més present en el sector de les telecomunicacions. Cedida
Avui et destaquem
Comentaris