Els millors restaurants per aquest pont

Cinc nous establiments catalans s'incorporen a una Guia Michelin que redueix el tiquet mitjà del menú degustació

El Xerta (Barcelona) és un dels restaurants catalans que acaba d'estrenar estrella Michelin
El Xerta (Barcelona) és un dels restaurants catalans que acaba d'estrenar estrella Michelin
Els dies festius, i més a les portes de Nadal, són de gran activitat per al sector de la restauració. I si parlem de restaurants és inevitable anar a parar a la Guia Michelin, que acaba de repartir les seves últimes estrelles. Dels 15 nous establiments premiats a Espanya, cinc són catalans. El servei web d'intel·ligència econòmica de Telecoming, infoempresa.com, ha radiografiat els restaurants que estrenen premi, constatant que el tiquet mitjà del menú degustació ha caigut respecte anys anteriors. Així doncs, mentre a l'anterior edició era de 65 euros, enguany es queda en 58.

El que té un tiquet mitjà més elevat és el cordobès Noor, enfilant-se fins als 97 euros. El segueix el lleidatà de Bellvís La Boscana, on el menú degustació arriba als 88 euros. Si seguim la ruta entre els nous restaurants catalans premiats amb estrella Michelin hem d'anar fins a la frontera amb el País Valencià per trobar l'Antic Molí a Ulldecona. Finalment, dos nous establiments barcelonins també entren a la guia: el Xerta (que curiosament també aposta per cuina de les Terres de l'Ebre) i el Celerí.

 


Precisament el Celerí és un dels que fa baixar la mitjana del preu dels menús degustació, situant-lo a 40 euros. Tot i així, no és el més assequible dels nous premiats a Espanya. Aquest honor recau en el mallorquí Argos, ubicat al Port de Pollença, que situa el tiquet mitjà en 30 euros.
Avui et destaquem
Comentaris