Els països amb més (i menys) dones treballant

Mentre l'Àfrica concentra la majoria de països amb més percentatge femení en el mercat de treball, l'Orient Mitjà reuneix els que en tenen menor presència

Les dones representen almenys un 40% de la força laboral en una vuitantena de països
Les dones representen almenys un 40% de la força laboral en una vuitantena de països

Hi ha una vuitantena de països al món on, com a mínim, el 40% de la força laboral la representen les dones. Així ho assenyala l'anàlisi que el Paw Research Center ha realitzat sobre les dades laborals de 114 països entre 2010 i 2016. Tot plegat genera una mitjana del 45,4% de presència femenina entre la població activa. Ara bé, una mitjana és el que és. Les diferències en aquest aspecte segueixen sent àmplies si es comparen determinats països. Així doncs, mentre a Zimbàbue el 52,8% de la força laboral és femenina; a Qatar la xifra recula fins a un preocupant 13,4%.

Women account for more than 40% of the labor force in many countries, but share is lower in the Middle East, North Africa and India

El paper de l'Àfrica subsahariana
Els cinc primers països del rànquing pertanyen a l'Àfrica subsahariana. Zimbàbue, Malawi, Gàmbia, Libèria i Tanzània. En tots ells hi ha més dones que homes entre la població activa. De fet, l'estudi mostra com tots els països d'aquesta zona amb dades disponibles gaudeixen de percentatges per sobre del 40%. Ara bé, l'informe també reconeix que ben sovint les dones en aquests països ocupen llocs de feina informals, no regulats i amb menys ingressos.

Al seu darrere destaca la presència de Lituània i Letònia, essent els països bàltics els que lideren aquest àmbit a Europa. De fet, en pràcticament tots els països de la Unió Europea el percentatge de dones entre la població ocupada supera el 45% (amb l'excepció del 38,6% de Malta).

Països amb més dones treballant
 

 

 


On són les dones a l'Orient Mitjà?
Si mirem el rànquing des de sota de seguida observem un clar protagonisme de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. Qatar, Síria o l'Aràbia Saudita en són els màxims exponents, amb menys d'un 20% de dones treballant.

Països amb menys dones treballant

 

 

 

 

 

 

Avui et destaquem
Comentaris