Els països més inclusius i avançats

Noruega, Luxemburg i Suïssa simbolitzen el lideratge del nord d'Europa a l'hora de combinar progrés econòmic i benestar social

Noruega pot presumir de tenir l'economia més inclusiva del món
Noruega pot presumir de tenir l'economia més inclusiva del món
El creixement econòmic sovint té una contrapartida: la part de la societat que perd aquest tren i queda enrere mentre les diferències augmenten significativament. Aquesta equació, però, no sempre és així. L'Inclusive Development Index (IDI) que elabora el World Economic Forum (WEF) precisament vol destacar els països capaços de combinar el progrés econòmic i el benestar social. Així doncs, avalua alguna cosa més que el creixement del PIB. El rànquing mostra un absolut domini (nord) europeu, amb l'única incursió dels dos principals països d'Oceania: Austràlia i Nova Zelanda.

La clau perquè aquests països assoleixin bons resultats socials i econòmics, segons l'estudi del WEF, és dissenyar polítiques econòmiques que situïn les persones i la seva qualitat de vida com a objectiu central. Ho fan enllaçant diverses variables com l'educació, l'ètica, les infraestructures, la protecció social o l'emprenedoria; cada país amb la seva fórmula concreta per assolir un autèntic cercle virtuós.

Amplia el mapa per veure el rànquing sencer

Avui et destaquem
Comentaris