Els països que més naveguen des del mòbil

Espanya, Xipre i Holanda són els Estats europeus on més usuaris prefereixen l'smartphone a l'hora de consultar Internet

Una notificació donarà l’opció de confirmar o anul·lar amb un sol toc
Una notificació donarà l’opció de confirmar o anul·lar amb un sol toc
No és cap casualitat que el Mobile World Congress s'hagi convertit en una de les fires més destacades coincidint amb l'arribada dels smartphones. Reunir mòbils i Internet ha revolucionat indústries i societats. Només a Europa, vuit de cada 10 usuaris ha navegat per la xarxa a través del seu dispositiu mòbil durant el 2016, resultant el mitjà preferit per fer-ho. Són dades d'Eurostat que mostren com tan sols a la República Txeca, Estònia, Lituània, Polònia i Eslovàquia els seus ciutadans encara prefereixen l'ordinador per consultar Internet. En aquest sentit, lluny d'aquests països se situa Espanya, que encapçala el rànquing d'usuaris d'Internet mòbil.

Un 93% dels espanyols utilitza prioritàriament el seu smartphone per connectar-se a la xarxa. Xipre, Holanda i Croàcia també mostren alts percentatges de preferència pel mòbil. En canvi, tan sols un 55% dels txecs considera el telèfon com el seu mitjà habitual de connexió, seguits pels polonesos (60%) i letons (62%) a la cua del rànquing.

 


Si en lloc de consultar les dades per països ho fem per franges d'edat, observem que són els joves d'entre 16 i 24 anys els que més utilitzen el mòbil (94%) i el portàtil (71%). Per contra, l'ordinador clàssic és més utilitzat pels europeus d'entre 25 i 74 anys; mentre la tauleta segueix captant usuaris en totes les edats a marxes forçades.

 
Avui et destaquem
Comentaris