Empreses més humanes

El llibre 'Relatos humanos' desmitifica la mala imatge del director de RRHH a través de 10 relats que ajuden a comprendre aquest professional

El director de RRHH composa el puzle de l'empresa
El director de RRHH composa el puzle de l'empresa

"El director de Recursos Humans és qui et truca per donar-te un premi o un augment o per enviar-te a casa [...] Acaba semblant una persona freda i insensible que només dóna males notícies. No només això: les males notícies són totes seves, mentre que les bones notícies les dóna directament el directiu al qual ha suggerit l'augment, la promoció o el canvi de feina desitjat". Així és com descriu el conseller delegat de Mediaset, Paolo Vasile, la figura del director de RRHH.

És una breu però concisa explicació que ofereix al pròleg del llibre Relatos Humanos, un llibre recentment publicat per LID Editorial que recull 10 relats escrits precisament per 10 persones que es troben al capdavant d'aquest departament. Una obra coordinada per Manuel Pozo que pretén oferir la cara més humana de tot el que hi ha darrere d'un acomiadament, una prejubilació, un ascens o un canvi de tasques.

Perquè no tot es queda als despatxos, ni al cafè o a la taula del dinar, on els treballadors xerren sobre el dia a dia, sobre les alegries i inestabilitats de l'empresa. És el director de Recursos Humans qui canalitza totes les percepcions, les de la cúpula directiva i dels empleats, i és qui ha de fer d'intermediari per buscar l'equilibri entre les dues parts.

Però comprendre això és difícil si no s'hi ha estat en la posició d'aquest professional. Per això, els personatges que desenvolupen cadascun dels microrelats d'aquest nou llibre que parla de les persones, no dels Recursos Humans, perquè al final és la part humana la que permet que una companyia funcioni.

 


Autor: Diversos autors, coordinat per Manuel Pozo
Editorial: LID Editorial
Any de publicació: 2016
Tema: Gestió

Més informació 
 


Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa en el sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre.

Avui et destaquem
Comentaris