Ensopegar sempre amb la mateixa pedra

Per evitar prendre decisions errònies de manera recorrent, s'han d'identificar els trets personals i saber corregir la nostra tendència

Decidir és una tasca rellevant, inevitable i difícil
Decidir és una tasca rellevant, inevitable i difícil

Gran part de la nostra vida avança segons les decisions que anem prenent a cada moment. Decidir és una tasca rellevant, inevitable i difícil. No obstant això, no és fàcil fer una bona elecció, perquè es produeixen una sèrie d'errors comuns i sorgeixen trets personals que, si no som conscients d'ells i mirem d'evitar-los, ens equivocarem amb freqüència a l'hora de prendre aquestes decisions.

Habitualment reflexionem sobre els resultats, però no sobre com s'ha fet la tria i, per tant, caiem de manera recorrent en els mateixos errors. Com podem evitar equivocar-nos?

Això és el que intenten resoldre Miguel Ángel Ariño i Pablo Maella al llibre Con la misma piedra (Empresa Activa, 2017). Els autors sostenen que seguint uns principis bàsics i evitant errors comuns podrem millorar les nostres decisions.

En el seu primer llibre, Iceberg a la vista (Empresa Activa, 2010), van assenyalar 10 principis bàsics per millorar l'eficàcia a l'hora de decidir, ara ens exposen els erros més habituals i problemes que convé evitar per aconseguir que les nostres eleccions siguin millors.

Aquests errors fàcils de predir en el sentit que les persones tenim la tendència a caure en ells de manera generalitzada, unes més i altres menys, però tots ens veiem afectats per determinats factors comuns i, per tant, conèixer-los pot ser de gran ajuda.

El llibre té l'objectiu de facilitar al lector el coneixement d'aquests errors perquè sàpiga analitzar les seves decisions i poder evitar els problemes.

Avui et destaquem
Comentaris