Google Chrome fa règim

El navegador del motor de cerca s'actualitza per reduir el consum de memòria i bateria que provoca en els ordinadors

La nova versió 57 de Chrome "congelarà" les pestanyes inactives
La nova versió 57 de Chrome "congelarà" les pestanyes inactives
Fa relativament poc, la supremacia absoluta en la quota de mercat dels navegadors era descaradament per Internet Explorer. I semblava que seria igual per sempre. Quan Google va presentar el seu propi navegador, molts van predir que seria un fracàs i ara, només uns anys després, Chrome s'ha convertit en el líder indiscutible del mercat mundial.

Tot i això, un dels seus principals problemes és el consum exagerat de memòria. Segur que us ha passat més d'un cop que si teniu unes quantes pestanyes obertes, l'ordinador començar a "bufar", amb els ventiladors a tota màquina. Un dels efectes més immediats d'aquest consum excessiu és la reducció de durada de la bateria. De fet, si feu servir un Mac i desplegueu el menú de la bateria, de ben segur que aquesta imatge us sonarà molt.En un moment en què els dispositius portàtils ja són majoria, aquest fet és un problema greu. I a Google s'han posat a treballar per intentar solucionar-ho.

La nova versió 57 de Chrome (que acaba de sortir al mercat), impedirà que les pestanyes que no estem fent servir –aquelles que no estan en primer pla–, consumeixin més memòria del compte.

De moment, Google no ha especificat de quina manera, ni la quantitat de memòria que s'estalviarà. No obstant això, sí que han aclarit que aquesta nova característica que "congelarà" pestanyes no afectarà les que reprodueixin àudio –per exemple una emissora de ràdio en streaming– o estiguin transferint dades.
Avui et destaquem
Comentaris