Hisenda reclama 9 MEUR a Cirsa per la deslocalització de Sharp

L'empresa de joc va comprar la planta santcugatenca de la japonesa l'exercici 2011-12

Sharp estava ubicada a Sant Cugat
Sharp estava ubicada a Sant Cugat
Hisenda reclama 8,1 milions d'euros a Cirsa per l'impost de societats no pagat pels beneficis obtinguts al quedar-se per només un euro la planta de Sharp, durant l'exercici 2011-12. Una planta valorada en 20 milions d'euros d'actius, tenint en compte el terreny i la nau. A més, en el seu moment, Sharp va afegir 10 milions d'euros en tresoreria.

Segons publica el diari El País, ara, l'Agència Tributària Estatal, reclama aquests 8,1 milions d'euros, que se sumen als 1,8 milions d'euros que reclama l'Agència Tributària de Catalunya per l'impost de transmissions patrimonials.

Aquesta reclamació fiscal però, forma part de la reclamació de 60 milions d'euros que Hisenda demana a Ficosa, Cirsa i Sesé. Totes tres relacionades amb la deslocalització de les japoneses Sony, Yamaha i Sharp.

Tal com pública El País la compra de les tres empreses va seguir el mateix patró. En tots tres casos l'operació va anar a càrrec de la Consultora Alta Partners. Les multinacionals japoneses van crear cadascuna una societat filial a la qual van transferir les plantes i aquestes empreses van ser venudes pel preu simbòlic d'un euro.

Per la seva banda, les empreses compradores, Ficosa, Cirsa i Sesé, no creuen que hagin de pagar aquest impost, al tractar-se d'una reestructuració industrial i que de les accions comprades encara no n'han tret beneficis.

Tot i aquest procés judicial, que podria anar acompanyat de diversos recursos, El País afirma que en el contracte de compravenda de les plantes de les multinacionals hi ha una clàusula que estableix que les possibles contingècnies fiscals derivades d'aquesta operació seran assumides per la part venedora.
Avui et destaquem
Comentaris