L'Ajuntament de Barcelona multa Airbnb amb 60.000 euros

El consistori sanciona també Homeway, ambdues per anunciar pisos turístics il·legals

Airbnb perilla a Barcelona
Airbnb perilla a Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat les plataformes Airbnb i Homeway amb una multa de 60.000 euros a cadascuna per anunciar pisos turístics il·legals a través de les seves pàgines web.

Segons ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat, a cadascuna se li requereixen 30.000 euros per promocionar habitatges sense el número de Registre de Turisme de Catalunya; i uns altres 30.000 euros per no respondre als requeriments de l'administració perquè facilités les dades dels pisos sense llicència.

L'Ajuntament ha utilitzat una eina coneguda com a 'aranya web' per rastrejar aquest tipus de pàgines, i després ha enviat requeriments a 22 pàgines perquè identifiquin als qui posen els seus pisos en lloguer, encara que la majoria de plataformes s'ha negat emparant-se en la Llei de protecció de dades.

A més, el Consistori ha enviat a l'Agència Tributària les dades dels 779 titulars de pisos als quals ha obert un expedient sancionador per posar en lloguer pisos sense llicència entre gener de 2011 i octubre de 2015.

Com a part del pla per minimitzar els perjudicis del turisme, l'Ajuntament instal·larà plaques identificatives dels habitatges d'ús turístic de la Barceloneta que tenen llicència.
Avui et destaquem
Comentaris