L'economia influeix en com tuitegem

Un estudi mostra que a primera hora del matí es tuiteja més des de regions amb menys atur

Mapa de tuits
Mapa de tuits

L'economia influeix en la manera que tuitegem. Un estudi sobre la manera de comunicar-se a Twitter a l'Estat espanyol mostra que la forma de fer servir la xarxa social de microblogging de les regions amb més atur és molt diferent de les que tenen més treballadors actius.

L'estudi, liderat per Esteban Moro, investigador de la Universitat Carlos III de Madrid, ha analitzat 145 milions de tuits recollits entre novembre del 2012 i juny de 2013 que havien publicat a la xarxa social 570.000 usuaris.

Els científics han arribat a la conclusió que com més es fa servir Twitter en proporció a la quantitat d'habitants d'una regió, més gran és la seva taxa d'atur. No obstant això, aquesta regla no es compleix sempre. A primera hora del matí es produeix un pic de tuits entre les 8 hores i les 10 a les zones amb menys atur.

Educació, mobilitat i tuits
Els investigadors també han volgut saber si hi ha relació entre el nivell educatiu mostrat a Twitter i la taxa d'atur. Per fer això han cercat tuits amb errors i faltes d'ortografia greus en castellà: "Alguien se viene con migo aver la vida de pi", "La hecho de menos" o "Llendo a trabajar con este tiempo", en son alguns exemples. Els resultats van mostrar la gran relació entre les faltes i el nivell d'atur de la regió des d'on es va enviar el tuit.

A més, el grup d'investigadors ha publicat un vídeo amb els resultats de l'estudi de la mobilitat dels usuaris de Twitter. Han marcat en un mapa el viatge entre dos tuits consecutius d'un usuari durant tot un dia, mostrant així també les hores punta de mobilitat.
 

Avui et destaquem
Comentaris