L'emprenedoria científica se cita a Barcelona

El congrés reuneix més de 350 assistents per generar oportunitats de negoci d'alt valor afegit

Montserrat Vendrell, fundadora d’Alta Life Sciences
Montserrat Vendrell, fundadora d’Alta Life Sciences
"Celebrar un esdeveniment com aquest a Barcelona, era impensable fa uns quants anys". Aquesta frase ha estat la més repetida pels ponents i assistents al Congrés de Científics Emprenedors, una trobada amb l'objectiu d'impulsar la generació de valor a través de la creació d'empreses de base científica i tecnològica, donar visibilitat a la figura del científic emprenedor, crear sinèrgies entre els diferents agents de l'ecosistema de ciències de la vida i de la salut i inspirar les noves generacions que construiran la societat del coneixement del futur. Aquest congres ha reunit més de 350 científics emprenedors i inversors del sector de les biociències i tecnologies de la informació i comunicació al CosmoCaixa per generar noves oportunitats de negoci d'alt valor afegit.

En els darrers anys, Barcelona ha esdevingut un autèntic ecosistema d'innovació, un clúster que concentra parc científics i centres de recerca d'excel·lència però també un alt nombre d'empreses, startups i empreses derivades, que permeten transformar el coneixement i la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social.

Alguns dels artífexs d'aquesta revolució han protagonitzat les taules rodones del congrés, on s'ha parlat de comunicació estratègica, finançament, transferència tecnològica i experiències en emprenedoria científica: Andreu Mas-Colell, Exconseller d'Economia i President del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST); Montserrat Vendrell, fundadora d'Alta Life Sciences; Albert Barberà, Director de Biocat; Josep Lluís Sanfeliu, soci de Ysios Capital; Josep Castells, President Executiu d'InKemia; Ignasi Belda, Director General del Parc Científic de Barcelona; Teresa Tarragó, CEO d'Iproteos i Daniel Oliver, Director de Capital Cell, entre d'altres.

La importància d'una bona estratègia de comunicació corporativa, la gestió eficaç de la propietat intel·lectual i el pacte de socis han estat ser alguns dels punts destacats en les experiències relatades pels emprenedors. D'altra banda, la necessitat de dotar el sistema de mecanismes d'acompanyament de la recerca a les demandes del teixit empresarial, l'aparició de nous agents i vehicles d'inversió com venture philantropies o les fundacions de pacients, els alts nivells de liquiditat actuals i l'impuls dels equips duals de científic i empresari han estat esmentats durant les diverses sessions.

Durant el congrés s'han compaginat les diferents conferències i taules rodones amb tallers pràctics en petits grups i un espai de speed mentoring on els emprenedors han compartit els seus projectes i amb diversos mentors en una sessió de networking.
Avui et destaquem
Comentaris