L'emprenedoria científica se cita a Barcelona

El congrés reuneix més de 350 assistents per generar oportunitats de negoci d'alt valor afegit

"Celebrar un esdeveniment com aquest a Barcelona, era impensable fa uns quants anys". Aquesta frase ha estat la més repetida pels ponents i assistents al Congrés de Científics Emprenedors, una trobada amb l'objectiu d'impulsar la generació de valor a través de la creació d'empreses de base científica i tecnològica, donar visibilitat a la figura del científic emprenedor, crear sinèrgies entre els diferents agents de l'ecosistema de ciències de la vida i de la salut i inspirar les noves generacions que construiran la societat del coneixement del futur. Aquest congres ha reunit més de 350 científics emprenedors i inversors del sector de les biociències i tecnologies de la informació i comunicació al CosmoCaixa per generar noves oportunitats de negoci d'alt valor afegit.

En els darrers anys, Barcelona ha esdevingut un autèntic ecosistema d'innovació, un clúster que concentra parc científics i centres de recerca d'excel·lència però també un alt nombre d'empreses, startups i empreses derivades, que permeten transformar el coneixement i la ciència i la tecnologia en creixement econòmic i impacte social.

Alguns dels artífexs d'aquesta revolució han protagonitzat les taules rodones del congrés, on s'ha parlat de comunicació estratègica, finançament, transferència tecnològica i experiències en emprenedoria científica: Andreu Mas-Colell, Exconseller d'Economia i President del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST); Montserrat Vendrell, fundadora d'Alta Life Sciences; Albert Barberà, Director de Biocat; Josep Lluís Sanfeliu, soci de Ysios Capital; Josep Castells, President Executiu d'InKemia; Ignasi Belda, Director General del Parc Científic de Barcelona; Teresa Tarragó, CEO d'Iproteos i Daniel Oliver, Director de Capital Cell, entre d'altres.

La importància d'una bona estratègia de comunicació corporativa, la gestió eficaç de la propietat intel·lectual i el pacte de socis han estat ser alguns dels punts destacats en les experiències relatades pels emprenedors. D'altra banda, la necessitat de dotar el sistema de mecanismes d'acompanyament de la recerca a les demandes del teixit empresarial, l'aparició de nous agents i vehicles d'inversió com venture philantropies o les fundacions de pacients, els alts nivells de liquiditat actuals i l'impuls dels equips duals de científic i empresari han estat esmentats durant les diverses sessions.

Durant el congrés s'han compaginat les diferents conferències i taules rodones amb tallers pràctics en petits grups i un espai de speed mentoring on els emprenedors han compartit els seus projectes i amb diversos mentors en una sessió de networking.
Avui et destaquem
El més llegit