L'ICF finança 192 projectes d'economia social

L'entitat financera catalana destina 57 milions d'euros a empreses del Tercer Sector

L'Institut Català de Finances (ICF) en els darrers cinc anys ha finançat prop de 200 projectes vinculats a l'economia social per un import global de 56,9 milions d'euros. L'entitat financera pública catalana ha exposat aquestes dades en el marc d'una jornada que ha organitzat conjuntament amb la Taula del Tercer Sector per donar a conèixer a les empreses i entitats d'aquest àmbit els diversos productes i instruments financers que té per a l'economia social. A la jornada, celebrada a Barcelona, hi han assistit prop de 90 empreses i entitats del Tercer Sector.

La sessió l'han obert el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa; el conseller delegat de l'ICF, Josep Ramon Sanromà; i el director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal.

La relació amb l'ICF

Illa ha destacat que el Tercer Sector "també és teixit econòmic" i que "la crisi ens ha afectat molt". No obstant això, s'ha mostrat esperançat en què "hem superat els anys més difícils", explica. "El 2015 el 67% d'entitats van tancar amb superàvit". No obstant, "el 17,4% segueix tenint tensions de tresoreria i el 25,1% necessitats financeres". "Creiem que és molt important enfortir la relació amb l'ICF com a via alternativa de finançament i ho agraïm perquè és una de les mesures que es van acordar en el Pla de Suport de la Generalitat al Tercer Sector".

Per altra banda, el conseller delegat de l'ICF ha agraït la tasca que fan les entitats del Tercer Sector i ha destacat que l'entitat "ha donat suport històricament a l'economia social". "Per a nosaltres és estratègic. De fet els nostres dividends -com a banc públic- són dividends socials". Sanromà ha recordat que durant la crisi l'ICF ha col·laborat a fer front a les tensions de tresoreria, "ara hem d'impulsar el creixement i la inversió". En aquest sentit ha agraït el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, "gràcies al treball conjunt amb el departament hem pogut incrementar la nostra oferta i ampliar el ventall d'entitats que hi poden accedir."

Finalment, Vidal, ha destacat que els principals reptes als quals han de fer front les entitats del Tercer Sector actualment són "la tresoreria i la baixa capitalització". "El repte és reforçar l'estructura financera de les entitats". "Aquestes són les línies estratègiques que hem de treballar plegats", conclou.

Avui et destaquem
El més llegit