La Carta als Reis de les empreses

Un estudi de Randstad apunta que enginyers, comercials i professionals de les Tecnologies de la Informació seran els perfils de treballadors més demandats per les companyies en aquest nou any

També les empreses fan la seva carta per demandar nous perfils laborals que s'incorporin en aquest 2016
També les empreses fan la seva carta per demandar nous perfils laborals que s'incorporin en aquest 2016
Els enginyers, els comercials i els professionals de tecnologies de la informació (IT) seran els treballadors més demandats per les empreses en 2016, segons la previsió realitzada per l'empresa de treball temporal Randstad Professionals. En un exercici en què es preveu que s'afermarà la recuperació del mercat laboral, recollim quins seran els perfils més demandats. 

Segons l'informe, el sector de tecnologies de la informació continuarà sent un dels principals pols de contractació, on es requeriran enginyers informàtics amb experiència prèvia. Els programadors .Net i Java, consultors de CRM i desenvolupadors d'aplicacions mòbils i d'e-commerce són els perfils més valorats per empreses a l'Estat espanyol i a tot Europa.

Tanmateix, l'auge del comerç online i la penetració dels smartphones estan motivant un canvi de tendència en la manera d'adquirir dels consumidors i un augment de la demanda de perfils professionals relacionats amb aquest negoci.

Formació en màrqueting i vendes, imprescindible
Durant el passat 2015, el màrqueting i les vendes han guanyat protagonisme al mercat laboral, ja que el 15% de les ofertes d'ocupació són per a aquest sector. Per a aquest nou any, la previsió continua a l'alça, si bé la tendència indica que s'incorporaran, principalment, professionals en llocs intermedis i de responsabilitat, com brand manager, key account manager i màrqueting mànager.

A més, cal destacar la rellevància dels llocs orientats al comerç internacional, com els export area manager.

Banca i finances demanden més qualificació
Després de diversos anys de reajustaments en el sector bancari, aquest serà un dels sectors que més professionals requereixi en 2016. Els perfils que més busquen les entitats financeres estan relacionats amb l'anàlisi estratègica i el tractament de Big Data. A més, destaca la demanda d'advocats sènior, controller comercial i cost controlling.

Com en la majoria dels sectors, en banca l'experiència internacional és un valor a l'alça.

Capacitat analítica i anglès, indispensable per als enginyers
Fins a un terç de les ofertes del mercat laboral de perfils alts procedeix d'enginyeria i per 2016, es preveu que aquesta àrea mantingui una inèrcia positiva en la incorporació de professionals. Les companyies nacionals i internacionals busquen enginyers industrials, de camins, de manteniment i de qualitat. Per a aquestes ofertes de treball, les companyies valoren la capacitat de l'empleat per treballar en equip i la seva capacitat analítica.

Per tots ells, resulta imprescindible un nivell fluid d'anglès, i és altament valorada la capacitat de desenvolupar la seva activitat en un tercer idioma.

Sanitat busca especialització i experiència
El mercat laboral continuarà demandant metges i infermeres durant 2016. Els requisits són ser llicenciat amb experiència mínima de tres anys al món de la medicina i formació especialitzada a través de postgraus en funció de la disciplina.

En medicina i ciències de la salut, market access, health economics, outcomes research, product manager i medical advisor seran els llocs que més ofertes d'ocupació generin.

El sector retail cerca responsables d'equip
També Randstad Professionals preveu un 2016 molt positiu en el sector retail en termes de contractació, principalment en càrrecs relacionats amb l'expansió del negoci, gràcies a l'evolució positiva de l'últim exercici i a la reactivació de la indústria.

En aquesta línia, entre els professionals que tindran més oportunitats al llarg de l'any es troben els area manager, el retail manager i el product manager. Per a això, es busquen empleats amb estudis superiors en ciències empresarials i Administració i Direcció d'Empreses.

Quant als perfils relacionats amb disseny dins del sector retail, es busquen empleats amb experiència internacional i formació en escoles de disseny.

Avui et destaquem
Comentaris