La Riera de Caldes vol impulsar la mobilitat elèctrica

L'Ajuntament de Santa Perpètua col·labora en el projecte europeu I-CVUE que pretén ser una alternativa per reduir els costos de les flotes de vehicles de les empreses

Els vehicles d’empresa tenen una mobilitat bàsicament metropolitana
Els vehicles d’empresa tenen una mobilitat bàsicament metropolitana
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha signat recentment un acord de col·laboració amb la Fundació RACC per oferir a les empreses de la Riera de Caldes assessoraments gratuïts per estudiar la viabilitat tècnica i econòmica per adquirir vehicles elèctrics per a la seva flota. Es considera que els vehicles d'empresa tenen una mobilitat bàsicament metropolitana amb recorreguts mitjans menors a 100 Km al dia i per aquesta raó les entitats consideren una bona solució implantar aquesta nova tecnologia.

Les dues institucions estan compromeses a potenciar el desenvolupament del vehicle elèctric com a eina per a la reducció de les emissions de CO2. Aquests assessoraments es prestaran gratuitament a les empreses en el marc del projecte europeu anomenat Incentives for Cleaner Vehicles in Urban Europe (I-CVUE). En aquesta experiència innovadora participen Alemanya, Anglaterra, Belgica, Holanda, Noruega i Catalunya.

La Fundació RACC farà els assessoraments de viabilitat tècnica i econòmica relatius a l'electrificació total o parcial de les flotes de vehicles de les empreses i l'informe de resultats. Per la seva part, l'Ajuntament de Santa Perpètua cercarà les empreses participants en el projecte i farà un assessorament personalitzat d'acompanyament a la compra dels vehicles a través del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).

Aquesta és la segona vegada que el del Centre de Recursos de Vehicle Elèctric de Santa Perpètua ofereix aquest tipus d'assessorament a les empreses de la Riera de Caldes.Durant l'any 2015 un total de sis empreses varen ser assessorades en el canvi de flota, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

 

Avui et destaquem
Comentaris