Les 15 ciutats més admirades del món

Tot i perdre posicions respecte edicions anteriors, Barcelona es manté entre les poblacions més reputades

Barcelona és una ciutat atractiva per les startups
Barcelona és una ciutat atractiva per les startups
Aconseguir que la teva ciutat tingui tan bona imatge al món fins al punt de ser admirada no és una tasca senzilla. S'hi han de conjugar múltiples factors, els que situen Sydney per segon any consecutiu al capdamunt del City RepTrack. Aquesta població australiana encapçala una llista on Barcelona se situa 14a, just per davant de Madrid, i fins a cinc posicions enrere del novè lloc que va arribar a tenir l'any 2014.

El rànquing que elabora el Reputation Institute valora tres dimensions generals: efectivitat governamental, l'impuls econòmic i l'encant de l'entorn. Aspectes que engloben qüestions que van des de la bellesa de la ciutat fins a la seva seguretat; passant per l'ecosistema empresarial o la qualitat de les seves comunicacions. Tot plegat, assegura l'informe, genera a les ciutats més admirades un retorn traduït en més turisme, més recaptació impositiva i més esdeveniments.

Si bé Sydney i Viena lideren la llista, destaca especialment la presència de tres ciutats canadenques entre les deu primeres. Toronto (4), Mont-real (7) i Vancouver (9) se situen entre les més admirades. De fet, són les úniques representants del continent americà en els primers llocs.

És Europa qui acumula més ciutats en els llocs de privilegi. Des de les ordenades ciutats escandinaves i centre europees (Zuric, Estocolm o Copenhaguen), fins al clàssic atractiu italià (Roma i Venècia) i l'encant de Barcelona.

Amplia el mapa per veure el rànquing complet

Avui et destaquem
Comentaris