Les empreses de Barcelona Activa generaran 3.000 llocs de feina

L'acceleradora de la capital catalana impulsa la creació de 1.600 nous projectes de negoci

Barcelona s'ha recuperat el 70% de les ocupacions que s'han destruït durant la crisi econòmica
Barcelona s'ha recuperat el 70% de les ocupacions que s'han destruït durant la crisi econòmica
Barcelona Activa ha assessorat el 2016 un total de 2.556 nous projectes empresarials, 1.600 dels quals s'han constituït com a empresa -es preveu que generin unes 3.000 ocupacions en conjunt-, mentre que l'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE) ha atès més de 9.500 empreses en creixement, un 60% més que el 2015, segons informen en un comunicat.

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha destacat que l'agència municipal té un model d'acompanyament universal; mixt, amb acompanyament presencial i en línia; integral i a mesura de cada projecte.

L'Informe dels resultats 2016 recull que els espais gestionats per l'agència han acollit el 2016 prop de 300 empreses de recent creació, d'altres ja consolidades en el mercat, a més de projectes en fase de preincubació, 58 de les quals estan instal·lades al Parc Tecnològic de Barcelona Activa situat al districte de Nou Barris.

Perfil dels promotors
En relació al perfil dels equips promotors dels projectes, el 52% tenen entre 25 i 40 anys, encara que s'ha detectat un increment de persones majors de 40 anys (42,8%) que decideixen crear una empresa i ha observat que el 54,2% dels promotors de projectes són dones, la qual cosa mostra una "tendència de la paritat entre homes i dones que emprenen".

Prop del 55% dels emprenedors estan en actiu i disminueix el pes de les persones que emprenen estant en atur en  un 35% i gairebé la totalitat dels promotors que acudeixen a Barcelona Activa han cursat estudis secundaris (29%) o universitaris (69%), encara que Berbel ha destacat que els seus serveis estan oberts a persones de tots els nivells educatius.

Els sectors més representatius són el del comerç (20%), cultura, turisme i oci (19%), serveis a persones (14%), producció creativa (13%) i serveis a les empreses (10%) i a través del Servei de Constitució d'empreses es van tramitar telemàticament 602 noves empreses que han suposat l'activació de 666 persones en la Seguretat Social.

Processos d'intermediació
El Servei de Recerca de Treballadors ha incorporat més de 1.000 persones en el mercat laboral a través de processos d'intermediació, la qual cosa representa un increment de gairebé 300 insercions més que el 2015, i el Servei de Transmissió Empresarial ha assegurat la continuïtat de 21 negocis, que han "salvat" 36 ocupacions, amb una inversió induïda d'1,1 milions d'euros.

A més, un total de 208 empreses i projectes de recent creació han comptat amb l'assessorament i suport d'experts en finançament i han aixecat 35,6 milions d'euros en conjunt, el 68% ha estat en inversió privada, un 16,4% són recursos bancaris i el 15,4% capital públic.

En l'últim any 16 empreses han aterrat a la capital catalana de la mà de Barcelona Activa i 10 mes es trobaven en procés d'implantació al mes de desembre i, en total, les que ja estan instal·lades preveuen generar més de 240 ocupacions i han destinat més de vuit milions d'euros agregats a l'engegada de la seva activitat a la ciutat.

Model just i sostenible
El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha destacat que un dels objectius de l'agència municipal és captar iniciatives empresarials que tinguin una tornada social a la ciutat, canalitzar el talent que neix a les universitats i estimular l'emprenedoria entre les dones, entre d'altres.

El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha recordat que a Barcelona s'ha recuperat el 70% de les ocupacions que s'han destruït durant la crisi econòmica i ha apostat per treballar perquè la ciutat no es trenqui en termes de desigualtat: "Des de Barcelona Activa es treballa per un model econòmic competitiu, just i sostenible".
Avui et destaquem
Comentaris