Líders persuasius

El psicòleg Óscar Fernández explica al seu útlim llibre tot el que cal saber per influir positivament en les persones

Per pesuadir no calen eines, cal tenir l'habilitat per fer-ho
Per pesuadir no calen eines, cal tenir l'habilitat per fer-ho

Persuadir no és aplicar unes determinades tècniques o eines per assolir els objectius, persuadir és dur a terme un procés de "relació amb altres persones de manera que et permet que les influeixis". Aquesta és la primera idea que desmitifica el psicòleg Óscar Fernández al llibre Así persuaden los líderes (Libros de cabecera, 2016), un manual on els líders que volen ser influents trobaran consells, lliçons, exercicis i, fins i tot, entrevistes amb casos reals d'empreses que ja han aplicat la metodologia de l'autor.

Fernández és especialista en desenvolupament d'habilitats comunicatives i de lideratge i ha format els equips d'empreses com Almirall, Isdin, Grup Serhs, Louis Vuitton o l'Ajuntament de Barcelona. Són companyies diverses, amb estils de lideratge que poden assemblar-se més aviat poc, però que totes tenen en comú un element: volen persuadir.

Per tot això, Fernández parteix de la base de canviar la idea de com ha de ser l'entorn laboral. D'entrada, no s'han d'obeir ordres, s'han de fer peticions que els treballadors compleixin de bon grat. Però per aconseguir-ho cal tenir la capacitat d'influenciar, una habilitat que lamenta que no s'ensenyi des de petits a les escoles. D'aquí ve, segons el seu parer, que molts directius no tinguin la destresa per implicar els seus equips i arribar a les metes marcades.

L'autor pretén que els lectors reflexionin a mesura que van aprenent amb les seves lliçons. Per aquest motiu llança preguntes a l'aire que són clau: "Per què evitem ser persuadits? Per què és necessari acompanyar les opinions amb raons? Per quins motius discutim?". Tenir la resposta és el primer pas per saber quines deficiències té el líder i quin haurà de ser el camí per treballar el seu rol de lideratge i les habilitats necessàries.

 


Autor: Óscar Fernández
Editorial: Libros de cabecera
Any de publicació: 2016

Més informació 
 


Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa en el sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre.

Avui et destaquem
Comentaris