Lyl, el soci enginyer dels Mossos

Els senyals de transit que fan servir la policia catalana o la Guàrdia Urbana porten el cognom d'aquesta empresa

Luis Talavera, founder and chief commercial officer of Lyl
Luis Talavera, founder and chief commercial officer of Lyl
Algú ho havia de fer. Algú havia de dissenyar els senyals de trànsit que fan servir els Mossos d'Esquadra quan munten un control d'alcoholèmia. Uns senyals portàtils, que no es pleguin d'una ventada i que es vegin de lluny quan és fosc. Aquests senyals porten el cognom de Lyl, una enginyeria barcelonina que ofereix solucions al sector industrial, logístic i de gestió del trànsit.

El soci enginyer dels Mossos
Lyl va néixer l'any 2002 a la capital catalana. Dos joves enginyers industrials van decidir unir-se per dedicar-se al desenvolupament, fabricació i comercialització d'equipament per a vehicles d'emergència, especialment els destinats a cossos policials. En aquest sentit, els senyals de trànsit portàtils i els detectors de substàncies químiques que els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Municipal de Madrid fan servir en els controls d'alcoholèmia porten la firma de Lyl. Però no només això, també certs sistemes per a la mobilitat urbana i interurbana com radars de control de velocitat i pas de semàfor en vermell, equips per al reconeixement automàtic de matrícules, sistemes de peatge de trànsit fluid, sistemes de vídeo vigilància, entre d'altres.A mesura que ha passat el temps, Lorenzo Vázquez i Luis Talavera, els dos socis de Lyl, han ampliat les activitats i han convertit la companyia en pionera en molts dels àmbits d'activitat en els quals "actualment és referent". Des de Lyl diuen que la seva missió és "fer visible allò que habitualment sol ser difícil de veure en els processos industrials, la gestió logística, el trànsit i la seguretat vial".

Quant al sector de la logística, grans empreses del tèxtil del nostre país i pràcticament la majoria d'empreses de transport de paqueteria i missatgeria, a més de grans magatzems i empreses de distribució (especialment venda per catàleg i en línia), compten amb solucions tecnològiques aportades per Lyl i les seves representades. Així, entre els seus clients es poden citar TNT, DHL, MRW, Correus, Inditex, Adidas, Desigual, El Corte Inglés, Mercadona o Mango.

Col·laborant amb empreses capdavanteres en els seus sectors, Lyl va ampliar el seu camp d'actuació a altres sectors com la indústria, la gestió del trànsit i la logística. En aquest darrer, Lyl ofereix "solucions tecnològiques per a la identificació de codis de barres, codis 2D, caràcters, etc. basats en tecnologia de càmeres, pes i mesurament volumètric tant de sistemes estàtics com dinàmics".

En tots aquests sectors, expliquen, existia i existeix la necessitat de "veure el que és difícil de veure". O el que és el mateix: fer visible l'invisible per garantir la seguretat de les persones i la qualitat dels processos i els productes o serveis. I això és el que Lyl ofereix als seus clients.

Perspectiva
Lyl dóna feina a un grup de més de 15 persones incloent professionals externs, el 80% dels quals són enginyers i tècnics. A més, compta amb un equip d'assessors externs a les àrees de comunicació, màrqueting digital i disseny gràfic. Lyl, instal·lada al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, és representant a Espanya i Llatinoamèrica dels fabricants capdavanters en el sector, Vitronic (Alemanya), OCS (Alemanya), AKL-tec (Alemanya), CubiScan (EUA) i OCM (Itàlia) i té presència a Brasil, Xile, Portugal i Colòmbia.

El creixement de la companyia en els últims anys –un increment de la facturació del 25% en el darrer exercici- i els "bons pronòstics a curt termini fan preveure un increment de plantilla de més del 50% en els pròxims dos anys", expliquen des de l'empresa. Uns pronòstics que apunten a un increment de la facturació del 50% aquest 2017 que vindrà acompanyat per "l'homologació d'un nou sistema de control de velocitat al nostre país i a Colòmbia, per a la seva posterior implantació al llarg del 2018".
Avui et destaquem
Comentaris