Més de 3.000 noms de principis actius

El TERMCAT actualitza el Lèxic de fàrmacs en línia coincidint amb la celebració a Barcelona del congrés Infarma

El nou Lèxic de fàrmacs es pot consultar en català, castellà, anglès i francès
El nou Lèxic de fàrmacs es pot consultar en català, castellà, anglès i francès
El Termcat i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona publiquen l'actualització anual del Lèxic de fàrmacs coincidint amb la celebració a Barcelona del congrés Infarma 2017. Concretament, s'han incorporat a l'obra les noves denominacions comunes internacionals de fàrmacs aprovades al llarg del 2016 i és el fruit del treball conjunt d'ambdues institucions per a mantenir aquest repertori de terminologia permanentment actualitzat.

El Lèxic de fàrmacs conté més de 3.000 termes, amb la denominació catalana i la categoria lèxica; els equivalents en castellà, francès i anglès; les accions terapèutiques o els mecanismes d'acció més habituals de cada fàrmac (antibiòtic, immunomodulador, antivíric, etc.) i el número CAS, una identificació numèrica única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracts Service, CAS), la divisió d'informació de la Societat Americana de Química.

Les denominacions es poden consultar a partir del català, el castellà, el francès i l'anglès i també a partir de les accions terapèutiques i del número CAS. Així mateix, es poden consultar separadament en l'apartat 'Noves incorporacions' les noves denominacions comunes internacionals aprovades durant el 2016.

Aquest lèxic va ser editat en paper el 2008 pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i cada any se'n publica en línia l'actualització. Enguany, es difon acompanyat d'un vídeo que divulga, de manera visual, el contingut i la utilitat del Lèxic de fàrmacs.

Avui et destaquem
Comentaris