Microsoft ensenya a programar nens invidents

L'empresa nord-americana crea Projecte Torino per ensenyar els infants a crear codi informàtic amb peces físiques

Projecte Torino permet programar amb peces físiques
Projecte Torino permet programar amb peces físiques
Actualment existeixen una infinitat de sistemes i aplicacions per ensenyar els més petits a programar. Les opcions són inacabables: apps de programació per blocs, petits jocs per aprendre divertint-se, o dispositius físics que permeten als nens convertir-se en inventors. No obstant això, tots aquests sistemes es basen en la creació de llenguatges que ajudin als infants a crear programes informàtics de manera visual. Però, i què passa amb els nens invidents o amb problemes de vista?

Amb l'objectiu que tots els nens puguin aprendre programació junts, sense necessitat de separar els que tinguin deficiències visuals, Microsoft ha creat un nou llenguatge anomenat Projecte Torino que permet crear codi informàtic connectant una sèrie de peces físiques. A més, un dels avantatges que presenta és que no està pensat exclusivament per invidents, sinó que els seus responsables l'han dissenyat amb la idea que tots els alumnes de la classe puguin treballar plegats per construir programes col·laborant entre ells.

De fet, l'objectiu de Torino no és ensenyar a desenvolupar en un llenguatge concret, sinó educar els nens en el pensament estructurat per comprendre els principis bàsics de la programació. Un cop els alumnes ja dominen el sistema físic, poden fer servir una aplicació per transferir els seus avenços a un format de codi escrit que podran evolucionar fent servir un altre tipus de tecnologia accessible.

Cal tenir present que Projecte Torino no és important només en termes d'integració, sinó que pretén contribuir a formar futurs treballadors en una indústria que avui en dia ja té molts problemes per aconseguir personal qualificat.
Avui et destaquem
Comentaris