Millor liderar que manar

L'expert en planificació estratègica Jorge Cuervo reivindica la necessitat de la figura d'un nou director que prioritzi les emocions i el benestar dels equips

Un bon líder ha de saber motivar el seu equip
Un bon líder ha de saber motivar el seu equip

El compromís és un element fonamental dins dels equips productius. Això fa que els treballadors se sentin plenament dins del conjunt, que facin el màxim possible perquè la feina surti bé i que celebrin els èxits com si fossin reptes personals aconseguits. Si no es tenen companys de feina així, és com tenir robots al costat. O robots que treballen per a tu, si ets el cap.

Per tant, com ho ha de fer un bon líder per tenir empleats motivats i no màquines sense cap mena d'emoció? L'expert en planificació estratègica i coach Jorge Cuervo ha plasmat en el llibre Mejor liderar que mandar (Libros de Cabecera) tota la seva experiència perquè els líders del futur puguin formar aquests equips preparats en competències i actitud.

Partides invisibles
"Hi ha partides als costos de personal, però no per a la desmotivació, la falta d'iniciativa, la rutinització o la pèrdua d'oportunitats", critica l'autor. Afirma que tot això realment està inclòs en la comptabilitat d'una empresa, a dins dels esmentats costos de personal, però com que estan camuflats, "no arriben a incorporar-se a la consciència directiva de l'organització".

Tenint en compte el context, defensa la necessitat d'introduir als negocis la figura del líder que inspiri, fomenti i desenvolupi en els equips les necessitats adequades. El que resumeix com "un més i millor lideratge".

Ser directiu no implica ser líder
Pot semblar que el fet d'ocupar un càrrec amb responsabilitat ja et dota de les habilitats per dirigir un equip adequadament. Res més lluny de la veritat atès que una de les principals mancances que té el teixit empresarial actual, afirama, és la de líders.

En aquest sentit, Cuervo proposa fer una primera reflexió al voltant de la imatge que amb el temps la societat ha construït sobre el director general, el CEO o qualsevol altre càrrec que hi pugui haver; així com sobre el paper de les emocions en la productivitat de la plantilla.

Així, el lector pot treure el màxim rèdit possible a les lliçons que ofereix el llibre per desenvolupar les eines de lideratge adients i posar-les en pràctica.
 


Autor: Jorge Cuervo
Editorial: Libros de Cabecera
Any de publicació: 2012

Més informació 
 


Ets subscriptor de VIA Empresa? Entra, participa en el sorteig que fem cada setmana i emporta't aquest llibre.

Avui et destaquem
Comentaris