Mom2Mom, solidaritat entre mares cangurs

Després de viure dificultats per conciliar, una emprenedora catalana crea una plataforma que connecta gratuïtament mares perquè facin de nanny d'unes altres

Businesswoman Yolanda Descartín, creator of Mom2Mom
Businesswoman Yolanda Descartín, creator of Mom2Mom
A vegades, una experiència difícil és el que t'ajuda a veure la llum. Creus que no hi ha solució i, de cop, s'encén la llumeneta. Yolanda Descartín va viure un procés similar: mare de dos fills en un curt període de temps, residia a Miami (Estats Units) on el seu marit i ella treballaven en una empresa de creació de pàgines web. Sense ajuda familiar per compaginar llar i feina, aquesta catalana es va enfonsar i una depressió va acabar per decidir a la família tornar a casa. És l'origen de la plataforma Mom2Mom, que connecta mares amb els mateixos problemes –dificultats per trobar cangur, escassedat de recursos per pagar (més) classes extraescolars...- perquè s'ajudin les unes a les altres. Gratuïtament, la plataforma que les geolocalitza, les posa en contacte i elles decideixen si intercanvien la feina per hores o per remuneració.

Ella mateixa va ser el seu primer conillet d'índies, quan va acollir a la seva casa els companys d'escola dels seus fills en els períodes de vacances que els pares no es podien fer càrrec. "Va tenir tant d'èxit que ho vaig estar fent durant quatre anys. Els donava el menjar, els organitzava jocs... Alguns pares em donaven diners, uns altres res... En realitat jo no els exigia res, però em va sorprendre que no hi hagués una plataforma online amb la meva visió d'ajudar els altres", explica Descartín.

Amb aquest neguit a sobre va invertir 10.000 euros personals i altres 80.000 euros de business angels, "que va ser relativament fàcil pel que he vist que solen viure els emprenedors. Jo tenia la idea tan clara, i era una cosa tan necessària, que ho van veure útil i tot va ser relativament fàcil. En cinc mesos vaig obtenir el finançament que necessitava". Al maig de 2016 començava a funcionar la plataforma, que també disposa de versió app per a Google Play i que aviat estarà disponible per a dispositius Apple.

L'avui per mi, demà per tu
Tot i que de moment Mom2Mom (@MadresCanguros) no registra facturació, ja compta amb una plantilla de vuit persones en la que és molt important la gestió de les xarxes socials, ja que a través d'aquests canals la seva comunitat ha crescut fins a les 4.200 mares donades d'alta, aproximadament, en l'actualitat. Tenen presència a tot Espanya, a més dels Estats Units i el Regne Unit.Sent un servei d'economia col·laborativa, Descartín assegura que la plataforma sempre serà gratuïta i que els ingressos han de venir per la publicitat, un recurs que ja utilitzen organitzant concursos i sortejos entre les seves usuàries. "Tenim molt, molt clar que sempre serà una comunitat gratuïta per a totes les mares. Els sorteigs de productes i serveis sempre els oferirem, perquè tinc molt clar que ha de ser un lloc on les mares busquin i, sobretot, trobin suport, afecte i sobretot respecte", explica l'emprenedora.

De fet, és una plataforma exclusivament per a mares amb fills i és una condició que l'equip de la plataforma mira amb lupa. "Hi ha tres persones que es dediquen a revisar cada perfil, a posar-se en contacte amb cada persona que es dóna d'alta en la plataforma i si veiem qualsevol irregularitat, directament la donem de baixa. Assegura, per això, que "els perfils que sempre surten en Mom2Mom són mares amb fills, està molt, molt controlat".

Una satisfacció personal
"En la fira de Bebès&Mamàs de Madrid se'm va acostar un matrimoni amb fills i em va fer una il·lusió immensa perquè em vaig adonar que van venir simplement a felicitar-me perquè els havia estat d'ajuda trobar una mamà prop de l'hotel en què estaven perquè passés tres hores amb els seus nens a l'habitació. Això és una alegria immensa per a tot l'equip", reconeix Yolanda Descartín.

Es dedueix de les seves explicacions que l'èxit que està tenint la plataforma l'afecta (en positiu) personalment, ja que està molt implicada amb el projecte. "Sento molta felicitat quan ajudo perquè jo he estat una mamà amb depressió i ara sento una felicitat immensa en veure que això creix, que volen col·laborar amb nosaltres associacions amb nens amb discapacitats i, fins i tot, universitats de Nova York i Miami s'han interessat per Mom2Mom". 

 

Avui et destaquem
Comentaris