Oprah també ven congelats

La sola presència de la presentadora és la gran esperança de Kraft-Heinz per donar impuls als congelats, un producte rebutjat pel consumidor actual

Les marques busquen associar-se a la imatge de credibilitat d'Oprah Winfrey
Les marques busquen associar-se a la imatge de credibilitat d'Oprah Winfrey
No cal ser ciutadà nord-americà per saber qui és Oprah Winfrey. Sens dubte, la presentadora de televisió més coneguda del món i un dels rostres més disputats per les marques. Amb quatre dècades de trajectòria a les espatlles, l'estrella mediàtica ha construït una història de superació que l'ha portada dels barris marginals del sud dels Estats Units a ser la cara més coneguda del país i una de les persones més poderoses, amb una fortuna valorada per sobre dels 3.000 milions de dòlars. Els seus incomptables seguidors segueixen els consells que llança des del seu talk-show matinal com autèntics creients; i l'última empresa que ha apostat per la presentadora per vendre els seus productes és el gegant de l'alimentació Kraft-Heinz.

L'objectiu de la marca és clar: relacionar-se amb una cara coneguda i amb credibilitat per potenciar un dels nínxols de l'alimentació amb pitjor reputació, com és el menjar congelat. Oprah serà la imatge de la línia de productes Mealtime Stories, que, en paraules de la companyia, tenen com a objectiu "oferir productes amb alts valors nutricionals i que siguin accessibles per a tothom".

Entre els aliments que formen part d'aquesta línia hi haurà bàsics com carn, peix i verdures; però també d'altres com begudes energètiques, productes de pastisseria, caviar... Totes aquestes novetats de Kraft-Heinz serviran per ampliar el catàleg d'aliments que configuren el ventall de productes que comercialitza la presentadora sota el paraigua de la marca Oprah's Kitchen.

Rèplica d'un model exitós
L'interès de Kraft-Heinz en la presència d'Oprah no es basa només en la seva indiscutible capacitat per mobilitzar els seus seguidors, sinó que compta amb precedents propers per saber que la influència de la presentadora també funciona en l'àmbit de l'alimentació.

Durant el 2016, Winfrey va arribar a un acord de col·laboració amb l'empresa dietètica Weight Watchers. En aquell moment la companyia s'ofegava en deutes, però tot va canviar quan, després de mesos amb un canvi físic evident pels espectadors, Oprah feia públic que havia aconseguit rebaixar gairebé 20 kg de pes seguint el mètode de la marca. Aquell mateix dia, les accions de Weight Watchers van créixer un 19%, pal·liant així els resultants d'un any en què el seu valor havia decaigut un 54% fins aquell moment.

Ara, Kraft-Heinz busca un efecte similar, situant Oprah com a gran reclam per tornar al mercat una línia de productes que no acaben de quadrar amb les actuals demandes dels consumidors, com són els congelats.

El costat filantròpic de l'acord
Una de les característiques de la major part dels projectes en els que s'involucra Oprah, i que els experts assenyalen com a clau per entendre el seu grau de credibilitat, és la vessant altruista que tenen molts dels seus projectes. En aquest cas, el 10% de les vendes dels productes Kraft-Heinz promocionats per Winfrey estaran destinats a organitzacions de lluita contra la fam.
Avui et destaquem
Comentaris